Γνωριζοντας την παλετα των συναισθηματων στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Με βιωματική δράση από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής – Παιδικά Χωριά SOS ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα, αναδεικνύοντας το ρόλο του παιδικού βιβλίου και φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά σε αυτό.

Η αρχή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου, στην εκδήλωση με τίτλο «Τα παραμύθια μιλούν», που οργάνωσε με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής – Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι συναισθημάτων με εμψυχώτριες τις Παρασκευή Λυγκόζη, Κοινωνική Λειτουργό και  Αθηνά Γκότση, Ψυχολόγο- ειδική σε θέματα Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, με την κ. Λυγκόζη να τονίζει πως χρησιμοποιώντας το βιβλίο «Η παλέτα των συναισθημάτων», πραγματοποίησαν μια βιωματική δράση. δημιουργώντας, ζωγραφίζοντας αλλά και παίζοντας κουκλοθέατρο.Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να ανοιχτούν περισσότερο, αλλά και να έρθουν πιο κοντά στο παιδικό βιβλίο, ανέφερε, με τη συμμετοχή να είναι σημαντική.

Να σημειωθεί πως όλη την εβδομάδα, σε όλη τη διάρκεια των δράσεων θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ως μια «Πράξη Αγάπης» για το  Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας – Παιδικά Χωριά SOS.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.