Γλυκια και μουσικη γιορτη βυσσινου στην Κομοτηνη

Φέτος καλεσμένη στην γιορτή ήταν η Χορωδία «Εύμολπος», μαζί με τον αγαπημένο τους μαέστρο κ. Σάκης Βαργεμτζίδη, που είναι γέννημα θρέμμα αυτής της περιοχής

Την παραδοσιακή του γιορτή βύσσινου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συνοικίας Ρέμβης, στον αύλειο χώρο του μεγάρου Στάλιου, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια πριν από τον κορωνοϊό.

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί τη γιορτή από το 2003, σε μια περιοχή που έχει συνδεθεί με το βύσσινο μιας και παλιότερα, η προσφυγική γειτονιά ήταν γεμάτη βυσσινιές, με τις γυναίκες να συγκεντρώνονται σε παρέες, αφού μάζευαν τα βύσσινα, παρασκευάζοντας γλυκό και βυσσινάδα.

Και ενώ αυτές οι συνήθειες ατόνησαν, και πολλές βυσσινιές χάθηκαν με την τσιμεντοποίηση και τις νέες πολυκατοικίες που χτίστηκαν στην περιοχή, ο Σύλλογος προσπαθήσει να κρατήσει την μνήμη τους ζωντανή, μέσα από τη γιορτή αυτή.

Φέτος καλεσμένη στην γιορτή ήταν η Χορωδία «Εύμολπος», μαζί με τον αγαπημένο τους μαέστρο κ. Σάκης Βαργεμτζίδη, που είναι γέννημα θρέμμα αυτής της περιοχής, και σαν μια παρέα, τραγουδώντας, όλοι μαζί, πλημμύρισαν με νοσταλγικές νότες παλιών τραγουδιών, αυτή την ξεχωριστή γειτονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.