Γλεντι μεχρι πρωιας, ο ετησιος χορος του Μορφωτικου Συλλογου Ποντιων Κομοτηνης «Ο Ευξεινος Ποντος»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία φορά το βράδυ του Σαββάτου ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», με 120 και πλέον χορευτές, από τα πέντε εκ των εννέα συνολικά χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, να ανεβαίνουν στη σκηνή του κέντρου «Ποσειδώνιο», ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους, Πόντιους και μη, που έδωσαν το «παρών» και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Στέλιος Νικολάου «Ο πολιτισμός είναι ένα πολύ ζωντανό κύτταρο που συσπειρώνει τους ανθρώπους και τους θυμίζει ότι πάνω από όλα είμαστε εδώ πέρα, οι ρίζες μας είναι αυτές και πρέπει να συνεχίσουμε να τις αναβιώνουμε»

 

Μία βραδιά που ξεκίνησε με τους μικρότερους χορευτές και έδωσε έμφαση στα παιδιά που όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως τόνισε και ο χοροδιδάσκαλος κ. Στέλιος Νικολάου, προετοιμάζονταν πυρετωδώς για τη βραδιά αυτή που είναι και η πρώτη από όσες θα ακολουθήσουν για τα χορευτικά τμήματα και τα μέλη του Συλλόγου έως και το καλοκαίρι, καθώς, όπως υπογράμμισε, «ο πολιτισμός είναι ένα πολύ ζωντανό κύτταρο που συσπειρώνει τους ανθρώπους και τους θυμίζει ότι πάνω από όλα είμαστε εδώ πέρα, οι ρίζες μας είναι αυτές και πρέπει να συνεχίσουμε να τις αναβιώνουμε».

 

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου συνόδεψαν μουσικά τα μέλη του κ.κ. Τάσος Πετρόπουλος, Γιώργος Κελεσίδης, Γιώργος Μοσκοφίδης, Παντελής Δημόπουλος και Βασίλης Καραγιάννης, που κράτησαν το κέφι ζωντανό έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ το γλέντι «άναψε» περαιτέρω όταν στη σκηνή ανέβηκε ο διάσημος πόντιος τραγουδιστής κ.Αλέξης Παρχαρίδης.

 

Η πίστα δεν άδειασε παρά μόνο όταν οι καλλιτέχνες είπαν «καλημέρα», όπως επεσήμανε και ο κ. Νικολάου, υπογραμμίζοντας και την αθρόα συμμετοχή της νεολαίας, στη συγκεκριμένη, αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις του Συλλόγου που δίδει ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον της παράδοσης των Ποντίων.

 

Βασίλης Κυπριανίδης, πρόεδρος του Συλλόγου «Η πορεία του Συλλόγου επιτρέπει σε κάποιον να προγραμματίζει την έξοδό του από αυτόν, έχοντας το κεφάλι και τη συνείδησή του ήσυχη ότι κάτι όμορφο και δημιουργικό έχει αφήσει πίσω του»

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος για την πορεία και την εξέλιξη του Συλλόγου, ο Πρόεδρός του κ.Βασίλης Κυπριανίδης, αναφέρθηκε στα 53 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Ο ίδιος αναφέρθηκε όμως και στη συμπλήρωση των 30 χρόνων δικής του παρουσίας και συνεισφοράς στο Σύλλογο, απ’ όπου, όπως είπε έχει περάσει από όλες τις τάξεις, του χοροδιδάσκαλου, του γραμματέα και του προέδρου, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός ότι « οι προσπάθειες που κάναμε πιάνουν τόπο και αποδίδουν. Βλέπω τον Σύλλογο να έχει πέντε και έξι χορευτικά τμήματα, η νεολαία να τον έχει αγκαλιάσει, όπως αντίστοιχα και μη πόντιοι, γεγονός που επιτρέπει σε κάποιον να είναι αισιόδοξος για το μέλλον του Συλλόγου και μάλιστα να προγραμματίζει και την έξοδό του από αυτόν, έχοντας το κεφάλι και την συνείδησή του ήσυχη ότι κάτι όμορφο και δημιουργικό έχει αφήσει πίσω του».

 

Και του Χρόνου!!!

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.