«Φιλοτεχνωντας» τη θρακιωτικη παραδοση

Στον ετήσιο χορό της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»

Τον ετήσιο χορό τους πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» παρουσία πολλών καλεσμένων συλλόγων από τη Ροδόπη και όχι μόνο αλλά και φίλους στο κέντρο «Ποσειδώνιο».
 
Μία γιορτή της θρακιώτικης παράδοσης, όπως αυτή αναβιώνει μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου, τα δύο σχεδόν χρόνια παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ροδόπης, βλέποντας τόσο τα μέλη του όσο και τη δυναμική του να μεγαλώνει μέρα με την μέρα.
 

Η γιορτή της «οικογένειας» των «Φιλοτεχνών» όπως την χαρακτήρισε η πρόεδρος τους κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, που ξεκίνησε από μία παρέα φίλων και πλέον έχει αγκαλιαστεί από σύσσωμη την τοπική κοινωνία και η οποία έχει καταφέρει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να καθιερώσει την παρουσία και τη συμμετοχή του στις προσπάθειες αναβίωσης και διατήρησης των παραδόσεων της  Θράκης, των ηθών και των εθίμων.
 

Μέσα από πληθώρα δράσεων οι οποίες δεν μπορούν όπως τόνισε η κ. Αλμπανίδου να περιγραφούν με λόγια, εξ ου και παρουσίασε τα δύο χρόνια παρουσίας του Συλλόγου μέσα από ένα απολογιστικό βίντεο που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.
 
 Οι Φιλοτέχνες της Κομοτηνής γλέντησαν με την ψυχή τους, παρέα με τους προσκεκλημένους φίλους τους, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι πολλών άλλων πολιτιστικών Συλλόγων της Ροδόπης, και όχι μόνο, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Νότη Χαραλαμπίδη και του  αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου.


 
Ένα γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας, υπό την μουσική υπόκρουση των κ.κ. Μάνου Κουτσαγγελίδη, Ρούλας Κυριακάκη, Θάνου Καρακατσιάνη, Γιάννη Κουμή και της παραδοσιακής ορχήστρας «Εμπειροτέχνες», με την αρχή ωστόσο να γίνεται από τους μικρότερους ηλικιακά «Φιλοτέχνες», ήτοι τα μέλη των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, με τους γονείς αλλά και τους χοροδιδασκάλους τους να σπεύδουν να αποτυπώσουν με κάμερες την αγάπη των νεότερων συμπολιτών μας για την παράδοση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.