Φεστιβαλ Φιλιππων συνεχεια…

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Η φετινή διοργάνωση που φέρει το όνομα «Οι εφτά αγγέλοι των Φιλίππων» ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει  μέχρι και τις 23 Αυγούστου με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα για την εβδομάδα που διανύουμε το πρόγραμμα έχει ως εξής :
 

Τρίτη 18 Αυγούστου, ώρα 21.00

Το ποιητικό αναλόγιο «Ποίηση για εντεκάδες» της Γλυκερίας Μπασδέκη, παρουσιάζεται την Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 21.00, στην Παλιά Μουσική.

Ποίηση για εντεκάδες ή κάνε μου λιγάκι τάκλιν~

Η ηρωική εντεκάδα της Καβάλας συνοδεύει ιπποτικά την Γλυκερία Μπασδέκη σ’ ένα ψυχοαπόγευμα ποιημάτων και τερμάτων.

Εξτρίμ, δεξιά μπακ, τακουνάκια, πέναλτι σ’ ένα τρυφερό ρεμίξ.
Ποίηση για άδεια γήπεδα και ζωντανά σώματα με τον ιδρώτα της φανέλας σαν σπασμένος δεκαπεντασύλλαβος.

Είσοδος ελεύθερη.
 

Τετάρτη 19 Αυγούστου, ώρα 21.00

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», παρουσιάζει  στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας την παράσταση «Προσφυγιά», με θέμα της τον προσφυγικό κύκλο.
 
 
Λίγα λόγια για το έργο
 
Πρόκειται για μία παράσταση που έρχεται να θυμίσει στο κοινό της πόλης και της περιοχής μας ότι τα μέρη μας είναι κατεξοχήν προσφυγικά και ότι η Καβάλα και η Δράμα είναι οι δύο ελληνικές πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων.
 
Στην «Προσφυγιά» συναντιώνται ο λόγος, με τη μορφή της προσφυγικής μαρτυρίας ή του ντοκουμέντου (που διασκευάστηκαν και προσαρμόστηκαν ειδικά για την παράσταση), και η μικρασιάτικη μουσική παράδοση:
Από τη μια το Θεατρικό Αναλόγιο, με αληθινές ιστορίες ζωής των προσφύγων της περιοχής μας, και από την άλλη η μουσική και το τραγούδι, που ανακαλούν στη μνήμη χαρές και πάθη, καημούς και βάσανα, από τις παλιές μικρασιάτικες πατρίδες και από τη νέα ζωή που άνθισε εδώ με τους πρόσφυγες.
 
 
Συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, που παρουσιάζουν τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα, η Χορωδία του Συλλόγου, με τραγούδια παραδοσιακά και αστικά, και το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Εμπειροτέχνες».
 

Πέμπτη 20 Αυγούστου, ώρα 21.00

 «Τα Κτίσματα» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αγγελίδη στις 9 η ώρα το βράδυ στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
 
 
Λίγα λόγια για το έργο
 
Δύο αδέρφια έχουν στην κατοχή τους έναν λόφο με ερειπωμένα, μη αξιοποιήσιμα κτίσματα. Ένας αινιγματικός ξένος, τους δηλώνει την επιθυμία του να ενοικιάσει κάποια από αυτά και να τα εκμεταλλευτεί με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο. Τα δύο αδέρφια αδυνατούν σε κάθε περίπτωση να καταλάβουν το κίνητρο της επιθυμίας του ξένου. Η αδυναμία τους αυτή γίνεται και ο κινητήριος μηχανισμός του δράματος στο έργο. Μια ολόκληρη θεωρία συνωμοσιολογίας ξεκινά να χτίζεται από τους δύο τους οδηγώντας τους από το ένα αδιέξοδο στο άλλο. Το ζήτημα της αξιοδότησης τίθεται στον πυρήνα του έργου μεταξύ δύο πόλων. Μεταξύ ενός συμβατικού αξιακού μοντέλου επένδυσης και αύξησης του κέρδους και μιας «περίεργης» μη παραγωγικής δαπάνης, το ζήτημα της αξίας μεγεθύνεται και αποκαλύπτεται σταδιακά αλλά νομοτελειακά ως πρόβλημα αξίας νοήματος. Στο κεντρικό αυτό σημείο, κοινό τόπο του σύγχρονου ανθρώπου, τα κτίσματα τελειώνουν και αρχίζουν.
 
Κείμενο: Αριστείδης Αντονάς
Σκηνοθεσία –φωτισμοί: Μιχάλης Αγγελίδης
Επιμέλεια ήχου: Σήλια Τσιούφη – Μιχάλης Αγγελίδης
Γλυπτική: Ιωάννα Πλέσσα
Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Βασίλης Λιάκος
 

Info:

  • Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 5 και 10 € – Άνεργοι, Φοιτητές 5 και 2 €
  • Προπώληση:

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου από τις 19:00 το απόγευμα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.