Φεστιβαλ Μπυρας για δευτερη συνεχομενη χρονια με Σωκρατη Μαλαμα

Βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες - Νατάσα Λιβεριάδου για την απουσία της Βεργίνας από τη διοργάνωση «Μέχρι και 10 ημέρες πριν από την εκτύπωση της αφίσας, η απάντηση που είχαμε ήταν μόνο από την ΑΜΣΤΕΛ»

Το τριήμερο από 26 έως 28 Ιουνίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής στην Κομοτηνή, με κορυφαία εκδήλωση, τη συναυλία του γνωστού ερμηνευτή Σωκράτη Μάλαμα αλλά και την εμφάνιση 42 ντόπιων κυρίως μουσικών στο χώρου του θερινού δημοτικού θεάτρου.
 
Για τη διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ, αναμένεται να συνεργαστούν 120 συνολικά άτομα, ιδιώτες και φορείς από την περιοχή της Κομοτηνής, υποστηρίζοντας με αυτό τρόπο και την προσπάθεια των διοργανωτών, της ΔΚΕΠΠΑΚ και του Συλλόγου Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο» για την καθιέρωσή του, ως θεσμό για την πόλη.
 
Ενόψει της εκκίνησης των εκδηλώσεων, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ανέφερε πως η ανάλογη προετοιμασία ξεκίνησε ήδη από το χειμώνα, ύστερα κι από την συναπόφαση για επιμήκυνση της διάρκειας του Φεστιβάλ και με στόχο να παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα στους δημότες και τους επισκέπτες που θα το παρακολουθήσουν.
 
Η ΔΚΕΠΠΑΚ, όπως διευκρίνισε η κ. Λιβεριάδου, απευθύνθηκε με επιστολή προς τις ζυθοποιίες, «ξεκινώντας από την τοπική μας Βεργίνα», ζητώντας τη συμμετοχή τους στο τριήμερο, μέσω της προσφοράς προϊόντων τους. «Μέχρι και 10 ημέρες πριν από την εκτύπωση της αφίσας, η απάντηση που είχαμε ήταν μόνο από την ΑΜΣΤΕΛ» ξεκαθάρισε. «Σκεφτήκαμε εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη προσφορά, ν’ απευθυνθούμε τελικά σε αυτή και να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ» ανέλυσε η κ. Λιβεριάδου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η προσπάθεια που ξεκίνησε «θα έχει θετικό αποτέλεσμα». Υπογράμμισε επίσης την επιδίωξη της ΔΚΕΠΠΑΚ κάθε δράση να είναι κι ανταποδοτική για την πόλη και το Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής να γίνει θεσμός.

Ευθύμιος Πατρωνίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Γραμμόφωνο» «Η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα κοσμεί το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ»

«Στόχος είναι η διοργάνωση να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο ενισχύοντας τη φήμη και την εμβέλειά της»
 
Η ιδέα για την οργάνωση εκδηλώσεων που να έχουν σχέση με τη μουσική, προήλθε από τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο». «Όλες οι γειτονικές πόλεις έχουν κάποιες εκδηλώσεις , εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε Φεστιβάλ Μπύρας το οποίο ταιριάζει με το είδος της μουσικής που παίζουν τα περισσότερα μέλη μας» σημείωσε ο κ.Ευθύμιος Πατρωνίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου. Σε συμφωνία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Κομοτηνής ξεκίνησε η διοργάνωση με ένα διήμερο που πραγματοποιήθηκε πέρσι, τόνισε ο ίδιος.
 
Ο κ. Πατρωνίδης, αναφέρθηκε στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, που κοσμεί το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μιλώντας και για το στόχο, η διοργάνωση να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, να προσελκύει περισσότερο κόσμο, ενισχύοντας τη φήμη και την εμβέλεια της.
 
Ο Σύλλογος «Γραμμόφωνο» ιδρύθηκε το 2012 και κύριος σκοπός του είναι η δημιουργία μουσικών σχημάτων, ο Πρόεδρός του σημείωσε δε ότι και το «Φεστιβάλ βοηθά» σε αυτό, παρέχοντας τη δυνατότητα έκφρασης σε μουσικούς της περιοχής μας.
 
42 μουσικοί θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κομοτηναίοι κι ορισμένοι από την Αλεξανδρούπολη.
 
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Πατρωνίδης, «θα απασχοληθούν τουλάχιστον 120 άτομα, μουσικοί, πωλητές, βοηθητικό προσωπικό, χορευτικοί σύλλογοι και φορείς από την περιοχή. Τα κέρδη θα πάνε σε αυτούς τους ανθρώπους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.