Εθνικη Πρωτευουσα Νεολαιας και καρναβαλι τα κυριοτερα πολιτιστικα ραντεβου του Δημου Κομοτηνης

Πρόσκληση σε μικρότερους και μεγαλύτερους για αυτές τις «ανάσες πολιτισμού» από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Κυριαζή

Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, παρουσία της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη θα σημάνει το βράδυ της Παρασκευής 1 Μαρτίου η επίσημη έναρξη των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του τίτλου της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το τρέχον έτος.

Η έναρξη των δράσεων που όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ.Γιάννης Κυριαζής δια της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με στόχο την ανάδειξη του χαρακτήρα της νεολαίας της περιοχής.

Η αρχή γίνεται μουσικά με ένα «θρακιώτικο» όπως το χαρακτήρισε δίδυμο καλλιτεχνών ήτοι τους Μιχάλη Sτavento και την Ήβη Αδάμου που θα αναλάβουν το ψυχαγωγικό κομμάτι της βραδιάς, ενώ η υπόλοιπη ατζέντα των δράσεων θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Της έναρξης των δράσεων αυτών ακολουθούν οι καθιερωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου, με την κεντρική σκηνή που θα χρησιμοποιηθεί τόσο στην παραδοσιακή βραδιά του Συλλόγου Εβριτών όσο και στην κορύφωση αυτών, ήτοι την καρναβαλική παρέλαση, να έχει ήδη πάρει την θέση της στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Ο κ.Κυριαζής απηύθυνε κάλεσμα προς όλους, μικρότερους και μεγαλύτερους, ήδη από την ημέρα της Τσικνοπέμπτης όπου το μουσικό σχήμα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» θα σημάνουν την έναρξη του τριημέρου, γνωστοποιώντας πως το μουσικό σκέλος της παραδοσιακής βραδιάς του Συλλόγου Εβριτών θα «ντύσει» μουσικά το σχήμα Οδρύσες.

Αναφερόμενος στα της καρναβαλικής παρέλασης ο κ.Κυριαζής αναφέρθηκε στην αλλαγή της πορείας τονίζοντας ότι η φετινή ανανεωμένη πορεία θα αποτυπώνει καλύτερα την παρέλαση, στην οποία μάλιστα αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλες τις συλλογικότητες και τις λοιπές ομάδες της πόλης στον καρναβαλικό θεσμό που όπως υπογράμμισε γίνεται και φέτος με μπροστάρηδες τον Σύλλογο trel@cademy, ευχόμενος ο θεσμός των καρναβαλικών εκδηλώσεων χρόνο με το χρόνο να εμπλουτίζεται.

Κλείνοντας τόνισε πως οι επερχόμενες δράσεις αναμένεται να αποτελέσουν μία «νότα χαράς», μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα που ως λαός βιώνουμε εδώ και χρόνια, ευχόμενος να έχουν όλοι την ευκαιρία να πάρουν κάποιες «ανάσες πολιτισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.