Εθιμα απο τη Θρακη και ολο τον κοσμο εμαθαν τα παιδια της Κομοτηνης

Με οδηγό το παραμύθι «Στη γειτονιά των Χριστουγέννων»

Έθιμα των Χριστουγέννων από τη Θράκη και όλο τον κόσμο γνώρισαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια του βιβλίου «Στη γειτονιά των Χριστουγέννων» τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

Οδηγός τους σε αυτό το ταξίδι ήταν η Μουσειολόγος κ. Κέλυ Γκόγκου από το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, η οποία μετέφερε ένα κομμάτι των δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο Μουσείο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Η ΔΚΕΠΠΑΚ, που έχει τη διαχείριση του μουσείου, δέχτηκε πρόσκληση συνεργασίας από τη Βιβλιοθήκη, για να μιλήσουν για τα ήθη και τα έθιμα. Επιλέχθηκε το παραμύθι «Στη γειτονιά των Χριστουγέννων», της συγγραφέως Βασιλικής Μαρκάκη, μέσα από το οποίο ταξίδεψαν στην οδό ελκήθρου, την οδό μελομακάρονου, και άλλους δρόμους που δείχνουν πως διάφορες χώρες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, τα έθιμά τους, συγκρίνοντάς τα με τα ελληνικά και τα τοπικά Θρακιώτικα.

Αρχικά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, υφαίνοντας τον ιστό της γνωριμίας, ενώ παράλληλα υφάναν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία τα παιδιά πήραν μαζί τους στο τέλος για να στολίσουν τα δικά τους δέντρα.

Δράσεις σαν και αυτές, τόνισε η κ. Γκόγκου, βοηθούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις παραδόσεις, αλλά και να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα τους, με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.