Εριξε αυλαια το 19ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ερασιτεχνικου Θεατρου Νεας Ορεστιαδας

Η μεγαλύτερη γιορτή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας

Ολοκληρώθηκε το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με τις εφηβικές ομάδες του «Διονύσου» να παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο την τελευταία ημέρα του προγράμματος.
 
Κατά τη διάρκεια της εννιαήμερης Γιορτής Θεάτρου, από 26 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου, θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, καλλιτέχνες της κριτικής επιτροπής, προσκεκλημένοι, πλήθος θεατών από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς και επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη ειδικά για το Φεστιβάλ, έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας, έτσι όπως έχει εδώ και χρόνια πια αναδειχθεί το Φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας στις συνειδήσεις των ίδιων των ερασιτεχνών αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου.
 

Κατά την έναρξη της 19ης διοργάνωσης του θεσμού, τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του ο σημαντικός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος παρακολούθησε και την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ «Φόνος στην οδό Λουρσίν», ενώ συγκινημένος παρέλαβε τις τιμητικές διακρίσεις από το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Άκη Τσονίδη.
 
Οι θεατρικές ομάδες από Κοζάνη, Προλεμαΐδα, Σπερχειάδα-Μακρακώμη, Πολύγυρο Χαλκιδικής, Βέροια και Δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης διαγωνίστηκαν στη συνέχεια ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Κοινού αλλά και εκατοντάδων θεατρόφιλων της περιοχής που κατέκλυζαν κάθε βράδυ το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας.
 

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν φέτος οι: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Άννα Κουρή, Γιάννης Μαργαρώνης, Άννα Χατζησοφιά και Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο οποίος εν μέσω του Φεστιβάλ αναγκάστηκε εκτάκτως να μεταβεί στην Αθήνα και τη θέση του αναπλήρωσε ο Άκης Τσονίδης. Παρουσιαστής για μία ακόμη χρονιά ήταν ο μοναδικός στο είδος του και με βαθιά πολιτιστική γνώση, κ. Aλέξης Κωστάλας.
 
Επισήμως, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων της κριτικής επιτροπής και της επιτροπής κοινού στις διακριθείσες ομάδες.

Το βραβείο καλύτερης παράστασης από την κριτική Επιτροπή κέρδισε η Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης για την παράσταση του έργου “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη, ενώ το βραβείο κοινού για την καλύτερη παράσταση απονεμήθηκε στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας για την παράσταση του έργου «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Ναυσικάς Στάθη. Βραβεία απονεμήθηκαν από την κριτική επιτροπή σε 9 ακόμη κατηγορίες καθώς και δύο έπαινοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.