Ερχεται «Το παραμυθι της μουσικης» στο Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Το έργο της συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, που διαδραματίζεται στη Μαρώνεια, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 31 Αυγούστου

Το έργο «Το παραμύθι της μουσικής» της συγγραφέως κ. Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Μαρώνεια, αναμένεται να παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας στις 31 Αυγούστου.
 
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαρωνείας «Ιππαρχία» κ. Βασιλική Περβανά, εδώ και δύο χρόνια γίνονταν προσπάθειες να παρουσιαστεί στην περιοχή «Το παραμύθι της μουσικής» της συγγραφέως κ. Βασιλικής Νευροκοπλή, και φέτος, με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα έρθει στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας και θα παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής.
 
Η προσέγγιση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και η πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι η Θεοδώρα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα που γεννιέται, μια φορά κι έναν καιρό, στη Μαρώνεια. Η διαφορετικότητά της ξεκινά από το γεγονός ότι είναι τυφλή. Αυτό όμως την κάνει να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται τον κόσμο με τρόπο μοναδικό, μέσα από τις άλλες αισθήσεις της, και κυρίως μέσα από την ακοή.
 
Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σχέση με τους ήχους και τη σιωπή. Η σχέση της με τους ήχους την οδηγεί στην αγάπη για τη μουσική. Η σχέση της με τη σιωπή με τον καιρό θα την κάνει σοφή. Η φήμη της εξαπλώνεται σε όλη την Ανατολή, ώσπου κάποτε έρχεται η ώρα να παντρευτεί.
 
Όμως η Θεοδώρα μόνο μουσικό μπορεί να πάρει. Κι αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικοί απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Η απόφαση είναι δύσκολη. Έχει μόνο τρεις μέρες και τρεις νύχτες για ν’ αποφασίσει… Η συνέχεια στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.