Επτα ημερες, επτα βιβλια για την ειρηνη απο την Παιδικη και Εφηβικη Βιβλιοθηκη Ξυλαγανης

Δράσεις από την Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Μια σειρά από δράσεις, τόσο διαδικτυακές όσο και δια ζώσης, θα πραγματοποιήσει η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Hans Christian Andersen.

Από το Σάββατο 2 Απριλίου έως και το Σάββατο 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η δράση επτά ημέρες, επτά βιβλία για την ειρήνη. 

Οι έφηβοι που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της βιβλιοθήκης, θα συμμετάσχουν σε καθημερινές μαγνητοσκοπημένες αναγνώσεις βιβλίων με αντιπολεμικά μηνύματα για μικρότερα παιδιά και στα πλαίσια της ευρύτερης καμπάνιας της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής #kidsread4kids_Τα_παιδιά_διαβάζουν_για_τα_παιδιά

Την Κυριακή, 3 Απριλίου και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης εκδήλωση στο χώρο της βιβλιοθήκης, με τα εγκαίνια έκθεσης της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου | Internationale Jugendbibliothek, München #WESTANDWITHUKRAINE – Eine Plakataktion gegen den Krieg | Postercampaign against the war

Πρόκειται για μια αντιπολεμική δράση έκθεσης αφίσας με εικονογραφημένα αποσπάσματα τίτλων διεθνούς παιδικής λογοτεχνίας υπέρ της ειρήνης. Γλώσσες κειμενικών περιεχομένων: γερμανικά, ουκρανικά, ελληνικά (Πληροφορίες για την έκθεση: https://www.ijb.de/en/news-from-the-iyl/news/single/westandwithukraine-poster-campaign-against-the-war). 

Επίσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση με την πολυβραβευμένη συγγραφέα Αργυρώ Πιπίνη και με αφορμή το βιβλίο της ‘Ζάζα’ [εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2021], ένα βιβλίο για την ελπίδα και τη μνήμη, για το “Ποτέ ξανά”.

Info

Οι δράσεις υλοποιούνται με πρωτοβουλία της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής και του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και με στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας-Σαπών (Κ.Ε.ΜΑ.Σ.). 

Πληροφορίες: [email protected]

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.