Επτα χαικου για την «συνυπαρξη» το «δωρο» του ποιητη Γιωργου Ρουσκα στον «ΠτΘ»

Ένα πολύ όμορφο δώρο, άκρως ταιριαστό στην υφιστάμενη επικαιρότητα, την πριν αλλά και την μετά της επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας και την περιοχή μας, έκανε στον «ΠτΘ» ο ποιητής κ. Γιώργος Ρούσκας.
 
Τον Γιώργο Ρούσκα είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή, να γνωρίσουμε δια ζώσης, καθότι τον γνωρίζουμε μέσα από το έως τώρα συγγραφικό του έργο, στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ζωής Ρούσκα, «Αναστολή είσπραξης πληρωμής- Η εφαρμογή στην πράξη» των εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης», αποσπάσματα του οποίου και ανέγνωσε.
 
Σε επιστέγασμα της πρώτης αυτής συνεργασίας και δια ζώσης γνωριμίας μας ο κ. Ρούσκας αφιερώνει σήμερα δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» επτά χαϊκού εμπνευσμένα από το μοναδικό παράδειγμα συνύπαρξης της Θράκης, όπως αυτή μεταφέρεται και καταγράφεται μέσα από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα ημών, των Θρακιωτών.
 
Ο Γιώργος Ρούσκας, είναι Πολιτικός Μηχανικός και ασκεί το επάγγελμα ως ελεύθερος επαγγελματίας από την αποφοίτησή του από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έως και σήμερα. Ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα, έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, με τίτλους «Όστρακα» και «Αχλύς» αντίστοιχα, ωστόσο η μεγάλη του αγάπη είναι η συγγραφή. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την γραφή, ως έναν τρόπο να διερευνήσει και να γνωρίσει ουσιαστικά τον εαυτό του, αλλά και «μια προσπάθεια να γεφυρώσει τα άναρχα ποτάμια που κυλούν αέναα μέσα του, ανοίγοντας έτσι διαύλους επικοινωνίας με το εσώτερο Είναι αλλά και με τους άλλους».
 
Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές – «Αχλύς 2», «Αλεξίλυποι Σκιαλύτες», «Άυλο Πύαρ», «Ερώ» και «Χαϊκού  Νήματα»- το δοκίμιο «Νυκτουργία εμβαπτίσεως εις τα ποτάμια του Γιώργου Γεωργούση», ενώ αριθμεί και έναν μεγάλο αριθμό διηγημάτων, άρθρων και κριτικών αναγνώσεων λογοτεχνίας σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.
 
Εκδίδοντας έργο του, προσδοκά να σμίξει παραποτάμους της ύπαρξής του με παραποτάμους των αναγνωστών, ώστε μετά από ανύποπτες μα ωστόσο κοινές συμβολές, να συνεχίσουν μαζί στο μεγάλο ποτάμι της ζωής. Άλλωστε όπως εξηγεί ο ίδιος προσδοκά να παραμένει «Ταξιδευτής στους δρόμους της γης. Μετανάστης σε μονοπάτια ονείρων».
 
Με μεγάλη ευγνωμοσύνη για το «δώρο» του στον «ΠτΘ» παραθέτουμε τα επτά χαϊκού ως άλλη «κοινή συμβολή» στο μεγάλο ποτάμι της ζωής, που συνεχίζουμε όλοι μαζί.
 

Συνύπαρξη
 
Άλλες απόψεις
παραδόσεις άλλες μα
ήλιος ένας
 

    ❀
 
Άλλος ο Θεός

κοινός όμως ο χρόνος
σε κάθε τόπο
 

    ❀
 
Αν η θρησκεία
διαφορετική δες
κοινό το αίμα
 
   

 
Μιλάς τουρκικά
δεν σε καταλαβαίνω
μα τείνω χέρι
 
   

 
Όλοι χωράμε
ο ουρανός μεγάλος
πλατιά η γη
 
   

 
Άλλη λαλιά
άλλες οι πεποιθήσεις
κοινή η μοίρα
 
  
  ❀
 
Για την ειρήνη
και την αδερφοσύνη
η προσευχή σου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.