Επιστρεφει με το «Σκεψου το – Η ιστορια ενος ημερολογιου» στην Κομοτηνη ο Χρηστος Τουβε 

«Ήθελα να αποδώσω ένα φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους γονείς που υιοθετούν παιδιά, που έχουν τη δύναμη και το σθένος να τους δώσουν ένα μέλλον»

Το νέο του συγγραφικό πόνημα, που πραγματεύεται το δύσκολο θέμα της υιοθεσίας, με τίτλο «Σκέψου το – Η ιστορία ενός ημερολογίου» παρουσιάζει σήμερα Σάββατο στην Κομοτηνή ο κ. Χρήστος Τούβε, στις 18.30 στο Café-Bar «Σβούρα» σε συνεργασία του Παρατηρητή της Θράκης με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης και τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής.

Ο συγγραφέας μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» για τα μηνύματα που έχει το βιβλίο, ενώ υποσχέθηκε πως η παρουσίαση θα είναι λίγο διαφορετική από τα τετριμμένα, με το βιβλίο να αποτελεί την αφορμή για τον καθένα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ερεθίσματα.

Απαραίτητο να σπάσουν οι φαύλοι κύκλοι

Όπως τόνισε ο κ. Τούβε, πρόκειται για ένα ημερολόγιο μεταξύ ενός παιδοψυχολόγου και μιας υιοθετημένης κοπέλας, με το βιβλίο να πραγματεύεται το δύσκολο θέμα της υιοθεσίας.

«Ήθελα να αποδώσω ένα φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους γονείς που υιοθετούν παιδιά, που έχουν τη δύναμη και το σθένος να τους δώσουν ένα μέλλον» σημείωσε, ιδιαίτερα σε αυτούς όπως στο βιβλίο που ζητάνε και τη βοήθεια ενός ειδικού.

Μάλιστα το βιβλίο χρονολογείται την δεκαετία του ’70, θέλοντας να δώσει στους αναγνώστες το μήνυμα ότι αν τότε οι άνθρωποι μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη ειδικών, γιατί δεν το κάνουν και σήμερα; 

Αυτό που θέλησε να δείξει στον αναγνώστη, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, είναι ότι ο καθημερινός λόγος που δίνουν στην ψυχή τους να είναι ουσιαστικός, να είναι υγιής, και να κάνει ενάρετους κύκλους και όχι φαύλους.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούμαστε γύρω από φαύλους κύκλους και ουσιαστικά δεν τους σπάμε για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την ροή του κύκλου» ανέφερε, για να τονίσει πως οι αναγνώστες πρέπει να καταλάβουν ότι όλα είναι στο χέρι τους, αλλά όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση δεν είναι κακό να ζητούν τη βοήθεια και στήριξη ειδικών, οι οποίοι θα τους βάλουν σε ένα σωστό μονοπάτι για να μπορέσουν να βρουν τον δρόμο τους.

Παράλληλα όμως προσπαθεί να δώσει ένα ερέθισμα ώστε ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε αναγνώστης να πιαστεί από αυτό και να αναζητήσει τις δικές του λύσεις. «Ο λόγος που επέλεξα να το κάνω πάλι μέσω ενός βιβλίου έχει να κάνει με το ότι αυτός είναι ο κόσμος μου. Έτσι μπορώ να μιλήσω και να εξηγήσω κάποια πράγματα καλύτερα απ’  ότι να τα πω ή να τα κάνω με κάποιον άλλον τρόπο» τόνισε ο κ. Τούβε.

Οπτικοποιώντας τα προβλήματα για να βρεθεί η λύση

Το βιβλίο περιέχει πολλούς συμβολισμούς, με το ορφανοτροφείο να βρίσκεται στην πόλη της Λύπης, και το σπιτικό βρίσκεται στην πόλη της Χαράς. «Σε όλο το βιβλίο αυτό που σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος που το διαβάζει είναι πόσο απέχει η χαρά από τη λύπη στις ζωές μας» ανέφερε, δείχνοντας ουσιαστικά το δρόμο που κάνει ένα 13χρονο κορίτσι να ενσωματωθεί στην καινούργια οικογένεια.

Ο λόγος που επέλεξε αυτή την ηλικία για την κεντρική ηρωίδα του βιβλίου του, είναι γιατί πιστεύει πως σε αυτή έχει ήδη διδαγμένες αντιλήψεις και αξίες, και ο δρόμος των γονιών είναι πολύ πιο δύσκολος. «Μέσα από αυτό δείχνω και την πραγματική αγάπη που έχουν μερικοί άνθρωποι που δεν λογαριάζουν ούτε ηλικίες, ούτε φύλα, ούτε χρώμα ανθρώπων. Έχουν αγάπη μέσα στην καρδιά τους και την προσφέρουν απλόχερα στους ανθρώπους» τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας γνωστό ότι

μέσω του ημερολογίου, που χρησιμοποιεί το κορίτσι, και τα γράμματα που στέλνει στον παιδοψυχολόγο, ρωτώντας πως μπορεί να είναι καλό παιδί, οπτικοποιεί το πρόβλημα, και μπορεί να εξετάσει λύσεις.

«Ο παιδοψυχολόγος με πολύ απλές απαντήσεις, όπως οφείλουμε όλοι να δίνουμε στα παιδιά, εξηγούσε και έλεγε προς το τέλος, “σκέψου το”» σημείωσε, θεωρώντας πως τα παιδιά πρέπει να σκέφτονται, και να αποφασίζουν τα ίδια, και όχι εμείς για αυτά.

Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση του κοινού

Το «Σκέψου το: η Ιστορία ενός Ημερολογίου», είναι η τρίτη προσπάθεια του συγγραφέα, που όπως τόνισε έχει βιώσει εδώ και οκτώ χρόνια κάτι το πρωτόγνωρο από την προσέλευση του κόσμου, από την στήριξη στα βιβλία του.

Αυτό μάλιστα έχει μεταφερθεί και στις ομιλίες και τα σεμινάρια coaching που κάνει, όπου συμμετέχουν πολλοί αναγνώστες του που επειδή ήξεραν πώς σκέφτεται από τη γραφή του, τον πλησίασαν για να δουν ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα όμως από αυτή την εμπειρία μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, γιατί άρχισε να ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού του τις οποίες δεν τις γνώριζε.

«Όλο αυτό το ταξίδι με κάνει να σκέφτομαι ένα πράγμα, να μην ξεχνάς από πού ξεκινάς. Νοιώθω πάρα πολύ όμορφα στην ψυχή μου που οι άνθρωποι  βάζουν τα καλά τους ρούχα, έρχονται να δουν τη δουλειά μου, μου μιλάνε για το πώς επηρεάστηκαν από ένα βιβλίο ή μου μιλάνε για το αν κυνηγήσανε κάποιο όνειρο, και αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.