Επικαιρο οσο ποτε το εξωφυλλο των Ελευθεριων

Η «Ειρήνη» του Άρη Ασσαριωτάκη

Ένα έργο του Άρη Ασσαριωτάκη επιλέχθηκε φέτος για να κοσμεί το εξώφυλλο του προγράμματος των Ελευθερίων που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής. Πρόκειται για το γλυπτό «Ειρήνη» που δημιουργήθηκε από φύλλο μαύρου χάλυβα γλυπτικής, θερμής έλασης με τη μέθοδο της προσθετικής κατόπιν σφυρηλάτησης.

Η επιλογή του διόλου τυχαία αφού το αίτημα της ειρήνης παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Το γλυπτό αποτυπώνει νέα Γυναίκα, λιτά ενδεδυμένη, με αποφασιστική κίνηση προς τα εμπρός, να απελευθερώνει με το δεξί χέρι το περιστέρι, αναγεννησιακό σύμβολο της «Ειρήνης», το οποίο επιπλέον φέρει στο ράμφος του το αρχέγονο σύμβολο της «Ειρήνης», τον κλάδο ελαίας, έχοντας κρεμασμένο στο αριστερό χέρι το σύγχρονο σύμβολο της «Ειρήνης», όπως διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, δηλαδή τον κύκλο με την πατούσα του περιστεριού.

Ο Άρης Ασσαριωτάκης

Ο Αριστοφάνης (Άρης) Ασσαριωτάκης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1960 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο καλλιτεχνικό πεδίο, έχει σπουδές στην αγιογραφία, το ελεύθερο σχέδιο και τη γλυπτική.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Διατελεί πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» από το 2014, όπου διδάσκει γλυπτική. Είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Κρητών Θράκης, μέλος της κριτικής επιτροπής καλλιτεχνικών κρίσεων της Διεθνούς Ένωσης Φίλων Ν. Καζαντζάκη και συνεργάτης-αρθρογράφος στο περιοδικό πολιτισμού «SPARMATSETO».

Έχει λάβει μέρος σε σημαντικό αριθμό εκθέσεων σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα.

Το 2023 του απονεμήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ τιμητικός έπαινος για την προσφορά του στη διάδοση των Εικαστικών Τεχνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.