Επεστρεψε το Κουρμπανι της Αιγειρου

Προς τιμή του προστάτη του οικισμού Αγίου Αθανασίου

Τιμώντας την παράδοση που έφεραν οι πρόγονοί τους, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αιγείρου πραγματοποίησε, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, το κουρμπάνι προς τιμή του προστάτη του οικισμού Αγίου Αθανασίου.

Την παράδοση αυτή έφεραν από τις παλιές πατρίδες οι πρόγονοί τους, και συνεχίστηκε για 100 χρόνια στον οικισμό, με τον Σύλλογο να είναι ο τελευταίος από τους φορείς που αναλαμβάνει την διοργάνωσή τους.

Αυτό γίνεται με σεβασμό στη μνήμη όλων εκείνων που για ένα αιώνα δούλεψαν για την διατήρησή του, και περιέχοντας την υπόσχεση πως θα το συνεχίζουν και θα φροντίσουν να περάσει και στις επόμενες γενιές.

Επειδή φέτος η γιορτή του Αγίου Αθανασίου πέφτει την Τετάρτη, το κουρμπάνι πραγματοποιήθηκε την παραμονή, Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Η καμπάνα του οικισμού χτύπησε στις 1 και μισή, με τους πιστούς να προσέρχονται στον χώρο της εκκλησίας, με τον ιερέα να διαβάζει το Κουρμπάνι και στη συνέχεια να μοιράζεται σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου στον οικισμό παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.