Εορτασμος της 78ης Επετειου της Μαχης των Οχυρων

Άσβεστη η μνήμη των επτά «ηρώων» στρατιωτικών που θυσιάστηκαν στο Οχυρό Νυμφαίας
Πραγματοποιήθηκε από την 29η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού – με σεβασμό και πατριωτισμό – ο Εορτασμός της 78ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, το πρωί της Κυριακής στο Οχυρό της Νυμφαίας.


 

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Μαρωνείας -Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, εξιστόρηση της μάχης αλλά και κατάθεση στεφάνων για τους Έλληνες που άφησαν την τελευταία τους πνοή για την ελευθερία της Πατρίδας.


 

Η ιστορική μάχη «αναβίωσε» με την γλαφυρή εξιστόρηση των όσων συνέβησαν διά στόματος Διοικητή της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού ενώ στον αέρα έπεσαν συνολικά επτά βολές, μία προς τιμήν του καθένα τους. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο στρατιωτικό μουσείο το οποίο βρίσκεται εντός του Οχυρού.

Το «παρών» έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ κ. Χαρίτου, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής κ. Μουρτίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κ. Δουδουλακάκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» κ. Γραβάνης, η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» κ. Λαφτσή, η πολιτευτής της Νεάς Δημοκρατίας κ. Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Βεζυργιαννίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Βαφειάδης, η κ. Καζάκου καθώς και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, αλλά και συλλόγων της πόλης μας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.