Ενισχυει βιβλιογραφικα τις δραστηριοτητες του ο Συλλογος Αθηνιων

Προχώρησε στην οργάνωση ψηφιακής και φυσικής εικαστικής βιβλιοθήκης

Στη δημιουργία ψηφιακής εικαστικής Βιβλιοθήκης προχώρησε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων». Η εν λόγω ψηφιακή βιβλιοθήκη περιλαμβάνει έναν κατάλογο με συνδέσμους που παραπέμπουν σε βιβλίου που υπάρχουν σε επιλεγμένες ανοιχτές ψηφιακές βιβλιοθήκες. Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες αποτελούν αποθετήριο χιλιάδων βιβλίων, τα οποία είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (public domain) ή που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους πνευματικούς δημιουργούς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Αθηνίωνα στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://padlet.com/ATHINION/Bookmarks?fbclid=IwAR0qfrYKJjlE9aeHeAx4Imghdwzisjg4L4i-7LxOuZmn3Tg-8NFEiNlMvxU

Εικαστική βιβλιοθήκη εις μνήμην του Ροδοπίτη Στέργιου Τζελέπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία δημιουργίας ψηφιακής βιβλιοθήκης έρχεται σε συνέχεια οργάνωσης εικαστικής βιβλιοθήκης που δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενηθούν τα βιβλία τέχνης δωρεά εις μνήμην του Ροδοπίτη εικαστικού Στέργιου Τζελέπη. Η συλλογή περιλαμβάνει μονογραφίες μεγάλων ζωγράφων, βιβλία για την ιστορία της τέχνης, συλλογές μουσείων κτλ και θα αξιοποιηθεί από τα μέλη, τους μαθητές και τους δασκάλους των εργαστηρίων του Συλλόγου. Θα λειτουργεί δε ως δανειστική.

Να σημειωθεί ότι την επεξεργασία, ταξινόμηση και οργάνωση της βιβλιοθήκης επιμελήθηκε και υλοποίησε το μέλος του Συλλόγου, κ. Χάρης Μουρελάτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.