Ενα ξεχωριστο κιθαριστικο τετραημερο επιστρεφει στην Κομοτηνη

Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης έρχεται 27 με 30 Απριλίου

Το διάστημα 27 με 30 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Σε μήνυμά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σβυντρίδης επισημαίνει πως «το Φεστιβάλ καθιερώνεται σαν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια». 

Παράλληλα κάνοντας μια αναδρομή στο αποτύπωμα του Φεστιβάλ, θυμίζει πως «μέχρι τώρα πάνω από 700 σπουδαστές κιθάρας, έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα Φεστιβάλ, πάνω από 120 προσκεκλημένοι καθηγητές και σολίστες συμμετείχαν, ενώ δόθηκαν περισσότερα από 30 ρεσιτάλ διεθνούς φήμης σολίστ και συνέπραξαν στις εκδηλώσεις κορυφαίες Ορχήστρες όπως η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ για άλλη μια φορά διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών ενώ και φέτος η λίστα των προσκεκλημένων συνόλων και σολιστών είναι μεγάλη. Όπως παρέθεσε ο κ. Σβυντρίδης «φέτος μας τιμούν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Γκόλγκαρης, ο Eric Francherie με τον Jeremy Vannereau από την Γαλλία, η Miteva – Dinkova Stela από την Βουλγαρία, ο Νίκος Ξανθούλης (Αρχαία Ελληνική Λύρα), που μαζί με το Τρίο Φλαμένγκο του Χρίστου Τζιφάκη και τους υπόλοιπους εκλεκτούς κιθαριστές που συμμετέχουν, θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό κιθαριστικό τετραήμερο στην ακριτική Κομοτηνή».

Πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής στο Φεστιβάλ: 20 ευρώ, που περιλαμβάνει την παρακολούθηση και την συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, την ακρόαση συναυλιών, σεμιναρίων και την συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Κόστος διαμονής: για τρεις διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο Ορφέας στο κέντρο της πόλης, 52,5 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ή 40 ευρώ το άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο και το μονόκλινο δωμάτιο 96 ευρώ.

Στις τιμές δε συμπεριλαμβάνεται το πρωινό.

Τηλ. Επικοινωνίας: 25310 29680

Κόστος διατροφής: ανά γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης 5 ευρώ προαιρετικά.

Το κόστος συμμετοχής αποστέλλεται με κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ονομαστική κατάθεση στον Αριθμό Λογαριασμού 5357-069018-908, στο όνομα ΔΚΕΠΠΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Το δελτίο συμμετοχής, μαζί με την απόδειξη κατάθεσης, αποστέλλονται στο e-mail: [email protected]

Οι καθηγητές κλασικής κιθάρας, όπως και οι γονείς ή οι κηδεμόνες που συνοδεύουν μαθητές στο φεστιβάλ, απαλλάσσονται του δικαιώματος συμμετοχής. 

Προθεσμία Δηλώσεων Συμμετοχής: 26/4/2022
Επικοινωνία: Δημήτρης Σβυντρίδης
Τηλ: 6936005 781, e-mail: [email protected]

Διαγωνισμοί

Α’ Ατομική κατηγορία – Έως 11 ετών

Για όσους γεννήθηκαν από 11 Ιανουαρίου 2011 και μετά, με ελεύθερο πρόγραμμα δυο έργων της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 5 λεπτά.

Β’ Ατομική κατηγορία – Έως 13 ετών 

Για όσους γεννήθηκαν από 11 Ιανουαρίου 2009 και μετά, με ελεύθερο πρόγραμμα δυο έργων της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 7 λεπτά.

Γ’ Ατομική κατηγορία – Έως 15 ετών 

Για όσους γεννήθηκαν από 11 Ιανουαρίου 2007 και μετά, με ελεύθερο πρόγραμμα δυο έργων της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 8 λεπτά.

Δ’ Ατομική κατηγορία – Έως 17 ετών 

Για όσους γεννήθηκαν από 11 Ιανουαρίου 2005 και μετά, με ελεύθερο πρόγραμμα δυο έργων της επιλογής του διαγωνιζόμενου διάρκειας έως 10 λεπτά

ΣΤ’ Κατηγορία Κιθαριστικών Συνόλων

Α) Ντουέτο ή Τρίο έως 17 ετών Β) Ντουέτο ή Τρίο από 18 ετών και άνω Γ) Κουαρτέτο ή και μεγαλύτερα σύνολα Πρόγραμμα διάρκειας έως 8 λεπτά

Όροι συμμετοχής διαγωνισμών

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος κιθαριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη διεξαγωγή των Διαγωνισμών μπορεί να παρακολουθήσει κοινό.

Η εμφάνιση των διαγωνιζόμενων θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

Στην Β’, Γ’ & Δ’ Κατηγορία, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης της ηλικίας των διαγωνιζόμενων (αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κλπ).

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού έχει το δικαίωμα να διακόψει τους διαγωνιζόμενους αν το πρόγραμμα τους υπερβεί τη διάρκεια που ορίζει ο κανονισμός. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος και σε ατομική κατηγορία και σε κατηγορία συνόλων, αλλά με διαφορετικό πρόγραμμα.

Βραβεία διαγωνισμών

Διαγωνισμός Συνόλων

 Α’ Βραβείο: Ρεσιτάλ στο 9° Φ.Κ.Θ. 2023 

Β’ & Γ’ Βραβείο: Έπαινοι της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Διαγωνισμός έως 11 ετών 

Α’ Βραβείο: Βιβλία του Μουσικού Οίκου Λεμονίδη Ξάνθης 

Β’ & Γ’ Βραβείο: Έπαινοι της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Διαγωνισμός έως 13 ετών 

Α’ Βραβείο: Κιθάρα του Μουσικού Οίκου Σεργκενλίδη 

Β’ Βραβείο: Βιβλία του Μουσικού Οίκου Λεμονίδη Ξάνθης

Γ’ Βραβείο: Έπαινοι της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Διαγωνισμός ως 15 ετών 

Α’ Βραβείο: Βιβλία αξίας 100 ευρώ του Μουσικού Οίκου Ανδρομήδα 

Β’ Βραβείο: Βιβλία αξίας 50 ευρώ του Μουσικού Οίκου Ανδρομήδα 

Γ’ Βραβείο: Βιβλία του Μουσικού Οίκου Λεμονίδη Ξάνθης

Διαγωνισμός έως 17 ετών 

Α’ Βραβείο: Βιβλία αξίας 100 ευρώ του Μουσικού Οίκου Παπαγρηγορίου Νάκα και δωρεάν Συμμετοχή στο 9ο Φ.Κ.Θ. 

Β’ Βραβείο: Βιβλία αξίας 50 ευρώ του Μουσικού Οίκου Παπαγρηγορίου Νάκα

Γ’ Βραβείο: Βιβλία με έργα για κιθάρα του Δ. Σβυντρίδη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.