Ελπιδα για εμβαθυνση της συνεργασιας μεταξυ ΠΑΜΘ και Θεατρικης Σχολης Ιασμος

Με αφορμή τα θεατρικά εργαστήρια στο πλαίσιο της παράστασης Οιδίπους Τύραννος

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν και την Παρασκευή τα Θεατρικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στο πλαίσιο της παρουσίασης της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος», με τους συντελεστές σε συνέντευξη τύπου να εκφράζουν την ελπίδα πως η συνεργασία με την Περιφέρεια να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής μας χαρακτήρισε τα θεατρικά εργαστήρια η σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου κ. Ζωή Κοσμίδου, που θα μαθητεύσουν δίπλα σε αυτούς τους καταπληκτικούς καλλιτέχνες, ευχαριστώντας την Ανώτατη Δραματική Σχολή Ίασμος.

Πρακτικό διάλογος για το μέλλον

Όπως τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής κ. Αλέξανδρος Κοέν, ο διάλογος αυτός ξεκίνησε δειλά πέρυσι, και φέτος προχωρά πολύ πρακτικά, χάρη στην αμέριστη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας, με τους οποίους βρήκαν πρόσφορο έδαφος για την παράλληλα δράση των θεατρικών εργαστηρίων, μαζί με το γεγονός της παράστασης.

Οι ανοιχτές πρόβες και τα κλειστά εργαστήρια, αποτελούν μια «κλειδαρότρυπα» στο κοινό να μην αντιμετωπίζει το θέατρο ελιτίστικα, ως  ένα παγιωμένο πράγμα στο οποίο δεν μπορεί να επέμβει, αλλά μια δράση στην οποία μπορεί και αυτό να έχει συμμετοχή.

Οι ανοιχτές πρόβες καλούν το κοινό να παρακολουθήσει τη διαδικασία, ενώ τα θεατρικά εργαστήρια καλούν το κοινό να δουν πώς «κατασκευάζεται» αυτό το υλικό.

«Ελπίζουμε πως αυτή δεν θα είναι μια έκτακτη συνάντηση, αλλά θα προχωρήσει και θα γίνει κάτι σταθερό και διαρκώς εξελισσόμενο», σημείωσε.

Πολύ δεκτικοί οι συμμετέχοντες

Από την πλευρά της η κ. Μίρκα Παπακωνσταντίνου, που πέρα από ηθοποιός, ήταν και από τις πρώτες καθηγήτριες της Σχολής, με την οποία έχει συναισθηματική σχέση εδώ και χρόνια, χαρακτήρισε υπέροχη αφορμή αυτά τα εργαστήρια για μια μοναδική επαφή με τους συμμετέχοντες σε αυτά.

«Ήταν τόσο δεκτικοί, και με την έννοια του ερασιτέχνη ως εραστή της τέχνης, είναι πολύ πιο ζεστοί, και είναι πολύ ωραίο αυτό» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα συνεχιστεί, και πως θα βγουν έξω από την Αθήνα, σε μια ζωντανή και ουσιαστική περιφέρεια. Επισήμανε δε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι όπως η κ. Κοσμίδου και ο Περιφερειάρχης που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες.

Ο Ίασμος θα είναι πάντα εδώ

Τέλος ο κ. Γιώργος Αμούτζας, εκ μέρους της Σχολής, τόνισε πως με παρουσία πάνω από 40 χρόνια στην θεατρική παιδεία της χώρας, επενδύοντας στον πολιτισμό της με τις θεατρικές της παραγωγές, θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά με το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη.

Μάλιστα θυμήθηκε τον συνιδρυτή της Σχολής Δημήτρη Διαμαντόπουλο, που έλεγε, απαντώντας στην ερώτηση «τι μπορούμε να κάνουμε;», «κάνουμε ό,τι μπορούμε». Για αυτό και δεσμεύτηκε πως η Σχολή θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί, δεν θα σταματήσει να αγαπά και να στηρίζει τον τόπο της, ψάχνοντας κάθε τρόπο για γεφυρώσει την απόσταση με την περιφέρεια.

«Εμείς θα παλέψουμε για αυτό, και όταν υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά και επενδύουν ώστε να φέρουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στη Θράκη, θα υπάρχουν τέτοιες δράσεις» σημείωσε. «Ο Ίασμος θα είναι πάντα εδώ» ,θα είναι πάντα στον τόπο του» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.