Ελευθεριων αρχη με Πατιναδα απο Γκαιτατζηδες

Γέμισαν για ακόμα μια χρονιά μουσικές την πόλη οι Φιλοτέχνες Κομοτηνής για την έναρξη των Ελευθερίων

Με την πατινάδα από Γκαϊτατζήδες του Εργαστηρίου της Στέγης Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός των φετινών Ελευθερίων, το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαΐου στην Κομοτηνή.

Σχεδόν 30 Γκαϊτατζήδες και μουσικοί, μαζί με πολλούς χορευτές, ξεκίνησαν από την Καπναποθήκη, και περνώντας από την Δημοκρίτου και τη Βενιζέλου, έφτασαν στο Ηρώο της πόλης, και στη συνέχεια στην πλατεία, σε ένα αυθόρμητο γλέντι με γκάιντες.

Στην πορεία τους ξεσήκωσαν την πόλη, με πολλούς πολίτες να φτάνουν μαζί τους μέχρι την πλατεία, και συνεχίζοντας τους χορούς μέχρι αργά.

Όπως τόνισε η πρόεδρος των Φιλότεχνών κ. Ιωάννα Αλμπανίδου «σήμερα η καρδιά μας χτυπά γιορτινά και χαρμόσυνα, σκορπίζοντας σκοπούς, τραγούδια ρυθμούς και χορούς στις γωνιές της πόλης μας» τόνισε, συμμετέχοντας με σχεδόν όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Ευχαρίστησε δε την ΔΚΕΠΠΑΚ για την στήριξή της, αλλά και τους μουσικούς, όλοι με καταγωγή από τη Ροδόπη, που στόλισαν αυτή τη δράση, και ειδικότερα το δάσκαλό τους Δημήτρη Κυριακάκη.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως αυτή η γιορτή θα μείνει αξέχαστη σε όσους συμμετείχαν, και πως σιγά σιγά αυτή η πατινάδα θα αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια στα Ελευθέρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.