Δυναμικη επανεκκινηση για την 4η Γιορτη Τσιπουρου

Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση στην Γιορτή, που φιλοδοξεί να αναδείξει το ξεχωριστό τσίπουρο του Ιάσμου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, και την παρουσία χιλιάδων, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η 4η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.

Τόσο την πρώτη, όσο και την δεύτερη ημέρα, οι εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στο κέντρο του Ιάσμου, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, προσέλκυσαν το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, με το τραγούδι και το χορό να κρατούν μέχρι αργά, και τον κόσμο να έρχεται συνέχεια, για να διασκεδάσει σε αυτή την γιορτή για το μοναδικό γευστικά τοπικό προϊόν.

Το ενδιαφέρον και η προσέλευση εξέπληξε ευχάριστα τους ανθρώπους του συλλόγου, τόνισε ο πρόεδρος κ. Ηλίας Μπούκας, μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας λόγω κορωνοϊού.

Αυτή είναι η 4η Γιορτή Τσίπουρου, με σκοπό την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος, ενός ιδιότυπου αρωματικού τσίπουρου διπλής απόσταξης, στο οποίο θέλουν να δώσουν την απαραίτητη εξωστρέφεια που του αρμόζει, σε μια διήμερη γιορτή πέρα από τα γεωγραφικά όρια της Θράκης, με επισκέπτες από όλη την ΑΜΘ αλλά και τις Σέρρες.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους παραγωγούς του πρωτογενούς τομές να αναδείξουν τα προϊόντα τους, ενώ ήταν συγκινητικό ότι η πληρότητά τους ήταν πολύ μεγάλη και στις δύο μέρες, το Σάββατο με μια μεγάλη μπάντα 12 μουσικών, και την Κυριακή λόγω της παρουσίας του Γιώργου Βελισσάρη.

Η φετινή βέβαια, ήταν από πολλές απόψεις μια μεταβατική χρονιά. Η γιορτή ξεκίνησε το 2017, και μέχρι το 2019, βελτιωνόταν συνεχώς, φτάνοντας να καταγράψει ρεκόρ επισκεψιμότητας και για τη Γιορτή αλλά και για τον οικισμό γενικότερα.

Είχαν μάλιστα κάνει και άλλες παράλληλες δράσεις, με ημερίδες στις οποίες είχαν παραστεί υπουργοί, επισκέψεις σε αποστακτήρια, και μετά το πλήγμα του κορωνοϊού, έπρεπε να επανεκκινήσουν, μετά από την «κοιλιά» που έφερε η αδράνεια.

Η φετινή εκδήλωση όμως ήταν ακόμα πιο δυναμική από ό,τι περίμεναν, και με αυτό το ενδιαφέρον οδηγό θα συνεχίσουν στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.