Διπλη υποψηφιοτητα για την Κομοτηνη στα λογοτεχνικα βραβεια του περιοδικου «Αναγνωστης»

Υποψήφιος και ο δραμινός ποιητής Κυριάκος Συφιλτζόγλου

Την τιμητική της έχει η Κομοτηνή στα φετινά λογοτεχνικά βραβεία του ηλεκτρονικού περιοδικού «Αναγνώστης», καθώς στις λίστες των υποψηφιοτήτων που ανακοινώθηκαν «φιγουράρουν» όχι ένα αλλά δύο ονόματα Κομοτηναίων συγγραφέων.
 
Ο λόγος για τον Μισέλ Φάις και τον Κώστα Καβανόζη, οι οποίοι διεκδικούν αμφότεροι το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος, ο μεν με το «Από το πουθενά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκης» και ο δε με το «Το χαρτόκουτο» επίσης από τις εκδόσεις «Πατάκης».
 
Οι δύο Κομοτηναίοι συγγραφείς διεκδικούν το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος ανάμεσα σε οχτώ ακόμα διακεκριμένους Έλληνες συγγραφείς και συγκεκριμένα τους κ.κ. Άντζελα Δημητρακάκη, Χριστίνα Καράμπελα, Δήμητρα Κολλιάκου, Ηλία Μαγκλίνη, Δημήτρη Νόλλα, Κάλλια Παπαδάκη και Έρση Σωτηροπούλου.
 
Ο τυχερός νικητής ή νικήτρια της κατηγορίας θα ανακοινωθεί στην ειδική τελετή που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Ιουνίου στο μεγάλο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, ωστόσο ο συγγραφικός κόσμος της Κομοτηνής και της Θράκης εν γένει θα πρέπει να δηλώνει ήδη περήφανος για τις υποψηφιότητες και μόνο δύο δικών μας «παιδιών» σε έναν σημαντικό θεσμό λογοτεχνικών βραβείων, που αποτελεί και την συνέχεια του αντίστοιχου διαγωνισμού του περιοδικού «Διαβάζω».
 
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην κατηγορία της ποίησης υποψήφιος είναι και ο Δραμινός ποιητής Κυριάκος Συφιλτζόγλου με την ποιητική του συλλογή «Στο σπίτι του κρεμασμένου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θράκα».
 
Καλή επιτυχία σε όλους! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.