Dancing ride – Μια αλλιωτικη ποδηλατοβολτα, με μηνυμα την προληψη του καρκινου

Με επικεφαλής τον Αlma Libre, τους On-bikes, την Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Σύλλογο Ρέμβης

Ο σύλλογος Alma Libre Κομοτηνής, σε συνεργασία με τους On-bikes ποδηλάτες Κομοτηνής, ξεκινούν μια βόλτα με ποδήλατα, το dancing ride, με απώτερο σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο για την πρόληψη του καρκίνου χωρίς, όμως, να χάνουν τη διάθεση για χορό. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, οι σύλλογοι Alma Libre και On bikes Κομοτηνής δίνουν ραντεβού στην πλατεία Ειρήνης, που είναι και ο πρώτος σταθμός της διαδρομής τους για να προωθήσουν, από κοινού με την Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου.
 
Στην πλατεία, απ’ όπου θα ξεκινήσει η ποδηλατοβόλτα θα μοιραστούν μπαλόνια της Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα στολίσουν τα ποδήλατα. Στη συνέχεια, η πρώτη στάση θα γίνει στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα περιμένουν άτομα της Αντικαρκινικής Εταιρείας για να μοιράσουν φυλλάδια και να ενημερώσουν τον κόσμο για τις δωρεάν εξετάσεις που μπορεί να κάνει, ενώ σε όλη τη διάρκεια διαδρομής τα ποδήλατα θα συνοδεύει αυτοκίνητο που θα παίζει μουσικές και θα ανεβάζει τη διάθεση των ποδηλατών με ρυθμούς latin. Επόμενη στάση θα είναι Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη. Εκεί μέλη του συλλόγου Ρέμβης, που συμβάλλει και αυτός στη διοργάνωση της ποδηλατάδας, θα δροσίσουν τους ποδηλάτες κερνώντας τους σπιτική βυσσινάδα. Τελικός προορισμός θα είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός, όπου και θα ολοκληρωθεί η πορεία. Η διάθεση και το κέφι, όμως, θα συνεχιστούν καθώς ο σύλλογος Alma Libre θα φέρει μουσικές και ηχεία και θα οργανώσει χορό κάτω από τα αστέρια στην προβλήτα του σταθμού. 

Άρτεμις Τσολάκη, πρόεδρος συλλόγου Alma Libre «Το ποδήλατο και ο χορός είναι αερόβιες ασκήσεις που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου αλλά πάντα πρέπει να κάνουμε και τις απαραίτητες εξετάσεις»

Η κ. Άρτεμις Τσολάκη, πρόεδρος του συλλόγου Alma Libre, ερωτηθείσα πώς προέκυψε η εξαιρετική αυτή ιδέα με την αγαστή συνεργασία δραστήριων συλλόγων της πόλης μας κατά του καρκίνου, μας εξήγησε ότι «το dancing ride ήταν μια ιδέα που την είχαμε από πέρυσι, δεν την υλοποιήσαμε τελικά λόγω βροχής, φέτος όμως ήρθε οριστικά η ώρα να δώσουμε το δικό μας μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου. Σκεφτήκαμε δε ότι και το ποδήλατο και ο χορός είναι αερόβιες ασκήσεις που βοηθούν στην πρόληψή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε και τις απαραίτητες εξετάσεις. Ξεκινήσαμε λοιπόν και οργανώσαμε τη βόλτα με τα ποδήλατα ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο με βάση μια εκδήλωση με μηνύματα ζωής και χαράς». Ολοκληρώνοντας, η κ. Άρτεμις Τσολάκη κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση έτσι ώστε να «συμβάλλουμε όλοι στην εξυπηρέτηση ενός ωραίου σκοπού, αυτού της ενημέρωσης για μια αρρώστια που μπορούμε, προλαβαίνοντάς την, να τη νικήσουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.