Χριστουγεννιατικες μελωδιες απο τα Μουσικα Σχολεια της ΑΜΘ

Στην πρεμιέρα των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο 2023»

Με την μουσική εκδήλωση «Κάλαντα & Εορταστικές Νότες» ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στο Μέγαρο 2023» που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τα Μουσικά Σχολεία της ΠΑΜΘ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας

Εκπαίδευσης ΑΜΘ, για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Όπως τόνισε η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ, Ζωή Κοσμίδου, στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να χαρούν τις γιορτές τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγαλύτεροι.

Το φετινό τους πρόγραμμα, σημείωσε, είναι αντίστοιχο του περσινού, βέβαια χωρίς την αίγλη του πολύ μεγάλου ονόματος, αλλά έχει την ποιότητα των συμμετοχών και από τους τοπικούς συντελεστές και καλλιτέχνες, αλλά και περιφερειακούς.

Για παράδειγμα ανοίγουν με τα μουσικά σχολεία απ’  όλη την περιφέρεια,  ενώ κλείνουν με την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία κλασικής μουσικής «Άρωμα Βιέννης» από την επταμελή Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα δεν λείπουν και οι εκδηλώσεις για αυτούς που το έχουν ανάγκη όπως το Santa Dance το βράδυ της Παρασκευής.

Το σύνολο των εκδηλώσεων είναι δωρεάν για το κοινό, δεν χρειάζεται προκράτηση, με την κ. Κοσμίδου να καλεί τους συμπολίτες μας  από όλη την περιφέρεια να έρθουν και να  χαρούν και τις μουσικές νότες της συναυλίας του Μουσικού Σχολείου στις 20 του μήνα, αλλά και στην εκδήλωση με κάλαντα στις 23 Δεκεμβρίου από όλες τις χορωδίες της Ροδόπης, ενώ ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις θα υπάρχουν και δράσεις για παιδιά, με ταινίες και κουκλοθέατρο μεταξύ άλλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.