Χριστουγεννα στο Μεγαρο με το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Έκλεψε την παράσταση για ακόμα μια φορά η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Επιτυχημένη όπως πάντα ήταν η «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία» του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Μέσα από τις χορωδίες, τα σύνολά, τις μπάντες και τις ορχήστρες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό φέρνοντας στην σκηνή του Μεγάρου παραδοσιακές, κλασικές και σύγχρονες δημιουργίες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με βυζαντινές μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα από την Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, και συνεχίστηκε με το σύνολο κιθάρας, και την ορχήστρα εγχόρδων με κρουστά και πιάνο, που απέδωσαν έργα κλασικής μουσικής και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η ευρωπαϊκή χορωδία θέλησε να δώσει το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει, με κομμάτια σε έξι διαφορετικές γλώσσες, και κλείνοντας με ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης, με δύο κομμάτια στα Ουκρανικά και τα Ρωσικά.

Το πρόγραμμα έκλεισε η μπάντα του Σχολείου, με πιο σύγχρονα κομμάτια που σηματοδότησαν με τον καλύτερο τρόπο το κλείσιμο της παράστασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.