Χορος – καλωσορισμα του νεου ετους απο τον ΜΟΚ

Συνεπής και φέτος στο έθος που θέλει να υποδέχεται τη νέα χρονιά με τραγούδι και χορό ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος Κομοτηνής. Έτσι λοιπόν το περασμένο Σάββατο στο «Ποσειδώνιο» ο χορός είχε την τιμητική του καθώς εκτός από τα μέλη και τους φίλους του ΜΟΚ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 15 σύλλογοι, προερχόμενοι πολλοί εξ αυτών εκτός Ροδόπης, από την Ξάνθη και τον Έβρο, αλλά και από τα Γιαννιτσά.
 
Συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, ο Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μέσης και Φίλων Καρλικιωτών, ο Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Καριωτών από τα Γιαννιτσά, ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσάνων, το αρχείο μουσικοχορευτικής παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης, με το οποίο ο ΜΟΚ είχε συνεργαστεί πέρσι τον Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, κι ακόμη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και φίλων, ο Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Έβρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτες Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος Απαλού Αλεξανδρούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης.
 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΜΟΚ Στέφανος Κούκλαρης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, γεμάτα υγεία και ευτυχία σημειώνοντας τη χαρά του που σύμπασα η κοινωνία της Κομοτηνής αποδέχθηκε την πρόσκληση, πέραν από τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου. «Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε, ως νέο ΔΣ το δύσκολο έργο που αρμόζει στην ιστορία του ΜΟΚ, ενός Ομίλου ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην περιοχή μας, έχει βγάλει λαμπρούς επιστήμονες και έχει κάνει γνωστή την Κομοτηνή και την Θράκη στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό» σημείωσε.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης» συνέχισε «τους χορευτικούς συλλόγους όχι μόνο από τη Ροδόπη αλλά και από την Ξάνθη και τον Έβρο που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Αυτό δείχνει πως η συνεργασία μεταξύ των συλλόγων συντείνει στην κατεύθυνση της διατήρησης και διάσωσης της παράδοσής μας» διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως και από την πλευρά του ΜΟΚ η συνεργασία με τους παρευρισκόμενους συλλόγους σε αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
 
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο χορό, με το ασταμάτητο χορευτικό γλέντι που ακολούθησε να ανοίγουν τα 5 παιδικά τμήματα του Ομίλου αποτελούμενα από 70 παιδιά.
 
Να σημειωθεί τέλος πως μουσικά την εκδήλωση έντυσε η ορχήστρα «Επτάσημο», με τη φιλική συμμετοχή των Νίκου Μπόζογλου (ακορντεόν), Τριαντάφυλλου Κωνσταντινίδη (γκάϊντα) και Μαρίνας Ζωγράφου (τραγούδι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.