Χορωδιες απο πεντε διαφορετικα μερη της χωρας «ενωσε» το 4ο Φεστιβαλ Χορωδιων της Κομοτηνης

Τα μέλη των χορωδιών του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Ορεστιάδας, του Φωνητικού Συνόλου Βέροιας «Μονόγραμμα» και της χορωδίας Ναυπλίου ταξίδεψαν στην Κομοτηνή και ένωσαν τις φωνές του με τα μέλη του «Ευμόλπου»

Τα μέλη πέντε χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου,6 Μαΐου, στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χορωδιών που συνδιοργάνωσαν και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και η Χορωδία «Εύμολπος».

Ειδικότερα την σκηνή του Μεγάρου Μουσικής μοιράστηκαν τα μέλη των χορωδιών του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Ορεστιάδας, του Φωνητικού Συνόλου Βέροιας «Μονόγραμμα», της χορωδίας Ναυπλίου καθώς και του «οικοδεσπότης» Συλλόγου Εύμολπος Κομοτηνής, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του κ.Αθανασίου Βαργεμτζίδη.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης με τίτλο φέτος «Σε μεγάλη ο Μάης γιορτή…» ήταν η κ.Αθανασία Πουπουζή, ενώ τους καλεσμένους και το κοινό υποδέχτηκε εκ μέρους των διοργανωτών η πρόεδρος του Συλλόγου «Εύμολπος» κ.Μαρία Γερμανλή – Ιωαννίδου.

Η κ.Γερμανλή ευχαρίστησε αρχικά τα μέλη των χορωδιών για την παρουσία τους, παρά τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που κλήθηκαν να διανύσουν αλλά και για την συγκινητική όπως την χαρακτήρισε ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση τόσο του Ευμόλπου όσο και του Δήμου Κομοτηνής για τον από κοινού εορτασμό των φετινών Ελευθερίων της Κομοτηνής.

Την αρχή έκανε η χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Ορεστιάδας σε διεύθυνση της κ.Άννης Ροροπούλου με της συνοδεία των μουσικών κ.κ.Μπάμπη Τσακαλίδη, Άγγελο Τσακμακά και Παναγιώτη Κωστίδη, για να ακολουθήσει η χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου σε διεύθυνση της κ.Άλκηστις Τόγια και την παρουσία της κ.Λίνας Τσαλίκη στο πιάνο.

Η χορωδία «Μονόγραμμα» της Βέροιας ανέβηκε ακολούθως στην σκηνή σε διεύθυνση του κ.Πέτρου Ρίστα και συνοδεία του κ.Πέτρου Φάκα στο πιάνο, ενώ ο κ.Γιάννης Νικολόπουλος διηύθυνε τα μέλη του χορωδιακού εργαστηρίου Ναυπλίου που τραγούδησαν συνοδεία της κ.Δανάης Μπαλτάση στο πιάνο.

Το Φεστιβάλ έκλεισαν τα μέλη της χορωδίας Εύμολπος σε διεύθυνση του κ.Σάκη Βαργεμτζίδη ο οποίος βρισκόταν και στο πιάνο, με τον κ.Μεχμέτ Μουσταφά στο βιολί και την κ.Σοφία Τσιαλίκη στο σόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.