«Αυλαια» για τον Κινηματογραφο Odeon Kosmopolis

17 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του

Η οριστική παύση της λειτουργίας του κινηματογράφου Odeon Κομοτηνής ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 24 Αυγούστου.

Με μία λιτή ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του κινηματογράφου στο facebook έγινε γνωστό πως οι κινηματογραφικές αίθουσες που μας συντρόφευαν τα τελευταία 17 χρόνια δεν θα ξανανοίξουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη, μετά και την παύση της λειτουργίας τους λόγω κορωνοϊού.

«Ο κινηματογράφος Odeon Κομοτηνής, ύστερα από 17 χρόνια λειτουργίας, σβήνει τα φώτα των αιθουσών του και αποχαιρετά το κινηματογραφικό κοινό της πόλης. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την προτίμησή σας» έγραφε η σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιώντας το κλείσιμο και του τελευταίου κινηματογράφου, που λειτουργούσε στην Κομοτηνή.

Η ιστορία του όπως καταγράφηκε τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του

Ο κινηματογράφος Odeon Cineplex στις εγκαταστάσεις του πάρκου Kosmopolis άνοιξε τις πόρτες του το 2014, μετά και την απόφαση της εταιρείας Odeon να δημιουργήσει έναν πολυκινηματογράφο στην Κομοτηνή, που έκρινε ότι διαθέτει το κοινό – «στόχο» ηλικίας 15 έως 35 ετών.

Πέντε αίθουσες, με πέντε διαφορετικές προβολές και επίσημη πρώτη την ταινία «Τροία» με την οποία έκανε πρεμιέρα. Τότε, το 2004, ο διευθυντής του κινηματογράφου κ. Μιχάλης Μπολιάκης, γνωστός και από την ενασχόλησή του με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης αλλά και τα φωτογραφικά άλμπουμ που φέρουν την υπογραφή του και «πληθαίνουν» μέχρι και σήμερα, είχε μιλήσει στον «ΠτΘ» για το νέο ξεκίνημα στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

«Η εταιρεία θέλησε να κάνει ένα άνοιγμα στην επαρχία, που είναι ένας παρθένος χώρος κινηματογραφικά, με μικρές αίθουσες, ενώ υπάρχει κοινό που θέλει να πάει σινεμά» είχε δηλώσει τότε δίνοντας μεταξύ άλλων και το παράδειγμα της Κομοτηνής ως μια πολυπληθή πανεπιστημιούπολη.

Ο κ. Μπολιάκης μιλήσει και για τις ευρύτερες ευκαιρίες που προσέφεραν οι πολυχώροι, αναφερόμενος στην πληθώρα επιλογών διασκέδασης που προσφέρει στην Κομοτηνή το Kosmopolis, υπογραμμίζοντας επίσης και την βασική στόχευση της εταιρείας Odeon βασική παράμετρος της οποίας είναι η καλή παροχή υπηρεσιών προς το κοινό.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε κατά την δημιουργία του κινηματογράφου όπως είχε δηλώσει τότε ο ίδιος δόθηκε έμφαση στις αίθουσες προβολής. «Αμφιθεατρικές αίθουσες, τέλεια συστήματα ήχου, άψογη ποιότητα προβολής, ολοκαίνουρια μηχανήματα, μεγάλες οθόνες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά γνωστοποιώντας και την τότε πρόθεση της εταιρείας για την φιλοξενία, στον χώρο διαλέξεων, ομιλιών και συνεδριάσεων,  ούτως ώστε «όλοι να μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν στέγη».

Η Odeon δημιούργησε άλλωστε στην Κομοτηνή μία μεγάλη αίθουσα με τεράστια οθόνη, «το καμάρι της Odeon», χωρητικότητας 280 ατόμων, μία αίθουσα για 240 άτομα, μία για 200 και δύο αίθουσες των 120 ατόμων.

Και αν η φιλοξενία διαλέξεων και συνεδρίων δεν έγινε πραγματικότητα στο πέρασμα των 17 ετών, έγιναν πολλά άλλα από τα όσα μας είχε μεταφέρει ο κ. Μπολιάκης όπως η avant premier μεγάλων εγχώριων και μη κινηματογραφικών παραγωγών, ειδικές προβολές για μαθητές και συλλόγους κ.α.

Άλλωστε βασική όπως είχε εξηγήσει τότε και ο ίδιος αρχή της Odeon ήταν να διαμορφώνει το πρόγραμμα αλλά και την λειτουργία του με βάση τη γνώμη και τη στάση του κοινού της Κομοτηνής απέναντι στον κινηματογράφο, οι προτιμήσεις σε κινηματογραφικό είδος, σκηνοθέτη ή ακόμη και ηθοποιό.

17 χρόνια μετά την εναρκτήρια τότε συνέντευξη του τότε υπευθύνου κ. Μιχάλη Μπολιάκη ο Odeon Kosmopolis έκλεισε την αυλαία του, αφήνοντας ένα κενό, αυτό του κινηματογράφου στην πόλη της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.