Odeon Cineplex και η επιλογη ειναι δικη σας

Odeon Cineplex στις εγκαταστάσεις του πάρκου Kosmopolis: Πολυκινηματογράφοι, ήτοι πέντε αίθουσες που προβάλουν πέντε διαφορετικές ταινίες. Εξαίρεση η επίσημη πρώτη όπου η «Τροία» προβάλλεται σε δύο αίθουσες. Συναντήσαμε το Μιχάλη Μπολιάκη, που ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή των πολυκινηματογράφων. Τον γνωρίσαμε πριν χρόνια μέσα από την ενασχόλησή του με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης αλλά και από τα εξαιρετικά φωτογραφικά του άλμπουμ, ειδικά αυτό της Κούβας που παρουσιάστηκε σε έκθεση στην αίθουσα Παπανικολάου.

Ως διευθυντής πλέον των πολυκινηματογράφων αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο συντονισμό των προβολών και επιδιώκει την επικοινωνία με ομάδες που ασχολούνται με τον κινηματογράφο και ενίοτε προγραμματίζουν προβολές με ειδική θεματολογία.

Μιλάει για την επιλογή της Odeon να δημιουργήσει ένα πολυκινηματογράφο στην Κομοτηνή: «Θεωρούμε ότι οι πολυαίθουσες απευθύνονται σ’ ένα νεανικό κοινό, σε μια ηλικία από 15 μέχρι 35 ετών, κατά κύριο λόγο. Την «Πολίτικη Κουζίνα» βέβαια την είδε και η μητέρα μου σε πολυκινηματογράφο.

Η εταιρεία θέλησε να κάνει ένα άνοιγμα στην επαρχία, που είναι ένας παρθένος χώρος κινηματογραφικά, με μικρές αίθουσες, ενώ υπάρχει κοινό που θέλει να πάει σινεμά. Έχουν επιλεγεί, για παράδειγμα, τα Γιάννενα που έχουν 20.000 φοιτητές και η Κομοτηνή που έχει 10.000 και πλέον. Η Αλεξανδρούπολη έχει μόνο 2.000 φοιτητές, οπότε πιθανόν να μην άντεχε μια παρόμοια επιλογή».

Σύνολο επιλογών

Ο κ. Μπολιάκης κάνει λόγο για την ευκαιρία που δίνουν οι πολυχώροι στο κοινό τους να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη έξοδο. «Στα Γιάννενα υπάρχει το παραλίμνιο, που περιλαμβάνει διάφορα μαγαζιά, στην Κομοτηνή το Kosmopolis έχει το μπόουλιγκ και σύντομα θα έχει μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα ρούχων, σούπερ – μάρκετ. Θα δίνεται η δυνατότητα να διασκεδάζει κάποιος στο Kosmopolis μέσα από μια σειρά επιλογών. Να δει μια ταινία, να παίξει μπόουλινγκ, να φάει μια μακαρονάδα».

Η άλλη παράμετρος που θέτει η Odeon είναι η καλή παροχή υπηρεσιών. «Να εξυπηρετηθεί κατά το δυνατόν καλύτερα, να έχει απεριόριστες δυνατότητες στην επιλογή ταινιών στο διάστημα ενός μήνα. Να παρέχουμε ό,τι συνιστά την ευχάριστη παραμονή στο χώρο».

Ανοιχτοί σε προτάσεις

Ο κ. Μπολιάκης δίνει έμφαση στις αίθουσες προβολής. «Αμφιθεατρικές αίθουσες, τέλεια συστήματα ήχου, άψογη ποιότητα προβολής, ολοκαίνουρια μηχανήματα, μεγάλες οθόνες». Οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου και την πρώτη χρονιά ύπαρξής τους θα διακόψουν για ένα μήνα. «Αν το κοινό ζητάει να παίζουμε 12 μήνες το χρόνο θα παίζουμε επί 12 μήνες. Έχουμε τη διάθεση να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της πόλης σε ό,τι αφορά την εξεύρεση αίθουσας. Υπάρχει η επιθυμία και η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε διαλέξεις, ομιλίες, συνεδριάσεις τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Όλοι αυτοί μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν στέγη. Υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε προβολές συλλόγων, μαθητών, φοιτητών, άλλων φορέων. Οι αίθουσες ανήκουν μεν στην Odeon αλλά έγιναν για να καλύψουν τις κινηματογραφικές ανάγκες των κατοίκων της Κομοτηνής, στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνονται και οι φοιτητές.

Στην Αλεξανδρούπολη, για παράδειγμα, οι μαθητές οργανώνουν μια κινηματογραφική προβολή και από τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα της εκδρομής. Το Εργατικό Κέντρο έχει διοργανώσει διάφορες προβολές για δικά του θέματα, ο Σύλλογος Φιλολόγων επίσης».

Δίνεται η δυνατότητα κάρτας σινεφίλ για όσους επιλέγουν τις αίθουσες Odeon. «Έχουν έκπτωση στην τιμή εισιτήριου και διάφορα bonus, τα λεγόμενα αστέρια, τα οποία μετατρέπονται σε δώρα, αναψυκτικά, ποπ – κορν, δωρεάν είσοδος».

Σύντομα κοντά σας

Ο κ. Μπολιάκης δεν αποκλείει κάποιες περιόδους να προβάλλονται δύο ταινίες σε κάθε αίθουσα την εβδομάδα, «στο βαθμό που η ανάγκη του κόσμου της Κομοτηνής είναι μεγάλη για να παρακολουθήσει ταινίες και υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση».

Η Odeon δημιούργησε στην Κομοτηνή μία μεγάλη αίθουσα με τεράστια οθόνη, «το καμάρι της Odeon», χωρητικότητας 280 ατόμων, μία αίθουσα για 240 άτομα, μία για 200 και δύο αίθουσες των 120 ατόμων.

Οι ταινίες θα είναι πρώτης προβολής. Όσο για το χρόνο που θα φτάνουν στις αίθουσες της Κομοτηνής ο κ. Μπολιάκης εξηγεί ότι εξαρτάται από τις κόπιες. «Σε ταινίες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός από κόπιες θα παίζουμε ταυτόχρονα με την Αθήνα. Σε ταινίες που οι εταιρίες έχουν λίγες κόπιες θα περιμένουμε μια εβδομάδα, 15 μέρες το πολύ. Δε θα παίζουμε χειμερινές ταινίες το καλοκαίρι».

Η στάση και η γνώμη του κοινού της Κομοτηνής απέναντι στον κινηματογράφο, οι προτιμήσεις σε κινηματογραφικό είδος, σκηνοθέτη ή ακόμη και ηθοποιό ενδιαφέρουν τους ανθρώπους της Odeon. «Έχουμε ετοιμάσει ένα ερωτηματολόγιο που αφορά στις ταινίες, αλλά και στις εντυπώσεις του κόσμου για το χώρο. Είμαστε όμως στην τρίτη μέρα λειτουργίας και αφήνουμε ένα περιθώριο να γνωρίσει το κοινό τις αίθουσες, τη λογική της Odeon και να μας απαντήσει σε ερωτήσεις που θα βοηθήσουν να φτιάξουμε καλύτερα προγράμματα και συνθήκες λειτουργίας για τους ίδιους».

Επιλογή των πολυκινηματογράφων είναι η διαδρομή της ταινίας να μη διακόπτεται από διάλειμμα για λόγους αποφυγής του συνωστισμού κατά την έξοδο από τις αίθουσες. Για κάποιους είναι ευκαιρία να μην κόβεται η εξέλιξη της ταινίας, ειδικά όταν κορυφώνεται το σασπένς, για κάποιους άλλους αναστολή κάποιων αναγκών όπως το τσιγάρο, το αναψυκτικό και τα πατατάκια!

Ο Μιχάλης Μπολιάκης αντιπαραβάλει τις άνετες πολυθρόνες και θυμίζει ότι «σε καμία πολυαίθουσα στον κόσμο δεν γίνεται διάλειμμα για λόγους καθαρά τεχνικούς».

Reserve

Στους θεατές δίνεται η δυνατότητα κράτησης θέσεων και προπώλησης εισιτηρίων. Σε λίγο καιρό θα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι κρατήσεις μ’ ένα τηλεφώνημα στην Αθήνα. Σύντομα θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα. Τηλέφωνο Κομοτηνής: 2531083731

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.