«Αρωμα Βιεννης» στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία κλασικής μουσικής από την επταμελή Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης

«Άρωμα Βιέννης» έφερε η επταμελής Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου, στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία κλασικής μουσικής που έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο 2023».

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε αγαπημένες μελωδίες με ιδιαίτερη έμφαση στα Βιεννέζικα βαλς και πόλκες του Johann Strauss του νεότερου, που αποδόθηκαν από το μουσικό σχήμα που αποτελείται από δύο βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο και κρουστά και έχει στόχο να ταξιδέψει το φιλόμουσο κοινό στην εορταστική Βιέννη.

Το σύνολο, με τα κύρια μέλη του να εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη, πρωτοεμφανίστηκε στις 14 Μαΐου 2023, ημέρα των Ελευθερίων της πόλης. Μέσα από μια μεγαλειώδη συναυλία, με πρωτοβουλία της I. Μ. Αλεξανδρουπόλεως, παρουσίασε, στο ευρύ κοινό το Ορατόριο «Ζείδωρος Βίος», έργο του Πατρός Κωνσταντίνου Κωστάκη και του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Χατζηθεοδώρου σε A παγκόσμια εκτέλεση, υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη, Έλληνα μαέστρου που ζει και εργάζεται στην Βιέννη.

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Αλεξανδρούπολης αποτελείται από έμπειρους διακεκριμένους επαγγελματίες μουσικούς που ζουν, δραστηριοποιούνται και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως καθηγητές μουσικής και ως εκτελεστές κλασικής μουσικής.

Τα μέλη της ορχήστρας μοιράζονται την ανάγκη τους για προσφορά πολιτιστικής έκφρασης υψηλών προδιαγραφών και επιδιώκουν να αποτελέσουν σταθερό σημείο αναφοράς της λόγιας δυτικής μουσικής με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη και κατ’ επέκταση σε όλη την ελληνική αλλά και διεθνή επικράτεια.

Με την συνύπαρξή τους και έχοντας όλοι να καταθέσουν γνώσεις και εμπειρίες από το πλούσιο βιογραφικό τους, ευελπιστούν η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Αλεξανδρούπολης να γίνει κοινός τόπος για τους επαγγελματίες μουσικούς όλων των αντίστοιχων φορέων της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής ήταν κατάμεστο το βράδυ της συναυλίας, με αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι έσπευσαν να απολαύσουν την τελευταία για τα φετινά Χριστούγεννα εκδήλωση στον χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.