Ανταπεδωσε την επισκεψη ο Συλλογος Εβριτων

Στην Επισκοπή Νάουσας το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου

Στην Επισκοπή της Νάουσας βρέθηκε ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης στα πλαίσια των τετραήμερων εκδηλώσεων για το 24ο Ποντιακόν Πανοϋρ που διοργάνωσε η «Εύξεινος Λέσχη» Επισκοπής, ύστερα από σχετική πρόσκληση που δέχθηκε.
 

Η αρχή της συνεργασίας των δύο συλλόγων ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης  προσκάλεσε την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής  να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή.
 

Έτσι, στις 21 και 22 Αυγούστου οι Εβρίτες Ροδόπης παρευρέθηκαν στην πανέμορφη κωμόπολη της Επισκοπής, απολαμβάνοντας τη ζεστή φιλοξενία των διοργανωτών. Ομάδα του εφηβικού τμήματος του Συλλόγου εκπροσώπησε την πόλη μας, παρουσιάζοντας το βράδυ της 21ης Αυγούστου αντιπροσωπευτικούς χορούς της Θράκης, στο κατάμεστο προαύλιο του δημοτικού σχολείου της Επισκοπής, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους ποντιακού σχήματος με τον Αλέξη Παρχαρίδη στο τραγούδι.
 

Η αποστολή επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Αυγούστου με τις καλύτερες των εντυπώσεων, μεταφέροντας στις αποσκευές της την υπόσχεση των διοργανωτών για νέα συνεργασία στο άμεσο μέλλον.
 
Ο Σύλλογος Εβριτών ωστόσο δε σταματάει εδώ, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Αυγούστου, ακόμη μια πολυμελής αποστολή αναχωρεί για την Budva  του Μαυροβουνίου προκειμένου να εκπροσωπήσει την πόλη μας αλλά και την Ελλάδα, στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 29 Αυγούστου στην ιστορική πόλη της Budva.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.