Αγγειο ποσης απο την Εποχη του Χαλκου ανακαλυφθηκε στο Σπηλαιο της Μαρωνειας

Το πρώτο εύρημα των εν εξελίξει ανασκαφικών εργασιών γεννά αισιοδοξία για την συνέχεια

Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη προς εξέταση

Το πρώτο εύρημα από τις ανασκαφικές εργασίες που βρίσκονται εν εξελίξει στο Σπήλαιο του Πολυφήμου στην Μαρώνεια Ροδόπης είναι γεγονός.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών εξηγώντας πως σύμφωνα με τους υπευθύνους πρόκειται για ένα αγγείο για πόση που χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού.

«Τα συγχαρητήρια για το εύρημα ανήκουν στην αρμόδια Εφορεία Παλαιοαναθρωπολογίας Σπηλαιολογίας που εδρεύει στην Αθήνα και στα στελέχη της που έκαναν την ανακάλυψη αυτή, υπογράμμισε ο ίδιος τονίζοντας πως «το μόνο για το οποίο μπορούμε εμείς ως Δήμος να καυχηθούμε είναι ότι κινήσαμε εκ νέου της διαδικασίες, επιμείναμε πάρα πολύ, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η εργασία στην σπηλιά και ενεργοποιήθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας και Δήμου για την εκκίνηση των πρώτων ερευνητικών εργασιών».

«Αυτό που μπορεί να το πιστωθεί ο δήμος μας, είναι η επιμονή, ο αγώνας και η προσπάθεια» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως το σημαντικότερο στοιχείο του ευρήματος είναι αποδεικνύει πως στο σημείο υπήρχε ζωή.

Το αγγείο έχει μεταφερθεί αρμοδίως στην Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή ο κ. Χαριτόπουλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εφορείας στην Θεσσαλονίκη κ. Γεωργιάδη ώστε να λάβει πλήρη ενημέρωση.

«Πέραν όλων των άλλων θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε το σπήλαιο που τόσα χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο και παραγκωνισμένο, να αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνει στην επιφάνεια» σημείωσε τονίζοντας πως «οι έρευνες αυτές είναι ο οδηγός για την εκπόνηση της μελέτης, για την οποία υπάρχει χρηματοδότηση περίπου 700.000 και νομίζω ότι όταν θα ολοκληρωθεί η μελέτη και κατά το διάστημα που θα ολοκληρώνεται, θα διεκδικήσουμε να πετύχουμε την ένταξη σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα είτε του Υπουργείου Πολιτισμού, είτε της Περιφέρειας, είτε αυτό λέγεται ΕΣΠΑ, είτε άλλο, και να γίνει ένα σημαντικό έργο για τον τόπο μας και την περιοχή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.