«Αλληλεγγυης Τεχνη»

Άρης Ασσαριωτάκης, Δημήτρης Σταθακόπουλος και Βαρβάρα Τσίτσιρα μεταξύ 30 καλλιτεχνών που εκθέτουν τα έργα τους στην Ξάνθη - Με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του ΙΘΤΠ

 «Αλληλεγγύης Τέχνη» ονομάζεται η έκθεση εικαστικών που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης.
Καλλιτέχνες από την Ξάνθη άλλα και όλη την Ελλάδα συναντώνται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Η ομαδική έκθεση εικαστικών «Αλληλεγγύης Τέχνη», στοχεύει στην παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας που την έχουν περισσότερο ανάγκη καθώς όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στις πολυσχιδείς κοινωνικές δράσεις του Ιδρύματος.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 30 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι Άρης Ασσαριωτάκης, Δημήτρης Σταθακόπουλος και Βαρβάρα Τσίτσιρα από την Κομοτηνή. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Βασίλειος Μακέδος, ιστορικός τέχνης, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των τμημάτων Ιστορίας της Τέχνης και επιμελητής της Μόνιμης Συλλογής έργων του Ιδρύματος.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 20:00. Την βραδιά των εγκαινίων μελωδικά θα συνοδέψουν οι: Χάρης Ξυλάς, σαξόφωνο και Δήμος Σταθούλης, κιθάρα και θα συμμετάσχει σε μια μοναδική Solo Performance η καθηγήτρια χορού Ζωή Χατζηευαγγέλου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη, από τις 18 Απριλίου έως και 10 Ιουνίου 2016.
 
Για την ιστορία να αναφέρουμε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με έργα τους. Πρόκειται για τους: Άρης Ασσαριωτάκης, Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, Ειρήνη Βογιατζή, Δημοσθένης Δαββέτας, Ελένη Εφραιμίδου, Κατηφένια (Καφείρα) Ζαφειριάδου, Κατερίνα Καραβασιλείου, Γιάννης Καψιδάκης, Αλέξανδρος Κηπουρός, Γιάννης Κοντοβός, Αντώνης Κουτσούμπας, Λεονάρδα Λαμπριανίδου, Γρηγόρης Λεοντιάδης, Λίτα Μαυροδένη, Θάνος Μαυροδής, Γιάννης Μενεσίδης, Γιάννης Μητράκας, Δημήτριος Μοράρος, Τατιάνα Μυρωνοπούλου, Διογένης Παπαδόπουλος, Θανάσης Πατσατζής, Γιώργος Παυλίδης, Κρυωνάς Σεργενλίδης, Δημήτρης Σταθόπουλος, Καίτη Βλάχου-Σταυροπούλου, Βαρβάρα Τσιτσιρά, Αθηνά Φυλακτού, Ιορδάνης Χατζηερφαιμίδης, Φιφή Χατζηστόικου, Περικλής Χονδρός.
 
Info
Ώρες επισκέψεων: καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.00. Πρωινές ώρες και Σαββατοκύριακα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.