Αλεξανδρουπολη: «Περπατησαν στα βηματα της Αντουανεττας και του Πιπινου Δεμτζιαν»

Από επιτυχία στέφθηκε η δράση του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας και των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού

Να ταξιδέψουν σε στιγμές και «εικόνες» της παλιότερης Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία όσοι συμμετείχαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον ιστορικό Περίπατο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» και οι Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Περπατώντας «Στα βήματα της Αντουανέττας και του Πιπίνου Δεμτζιάν» οι ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν σε ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας ερχόμενοι σε βιωματική επαφή με το παρελθόν της πόλης την καθημερινότητα και τους ανθρώπους της.

Η πρώτη στάση έγινε στο σημείο που βρισκόταν το Γαλλικό Σχολείο και συνεχίστηκε με ξενάγηση στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ. Ακολούθησε μία στάση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Καπνομάγαζο, καταλήγοντας στον Ελληνικό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σε μήνυμά τους οι διοργανωτές της δράσης αναφέρουν:

«Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Πόπη Καλαφατζή και Δόμνα Γατέλα, τις κυρίες Πατρίτσια Χρυσοχοΐδου, Λούση Σαρκισιάν και Θεοδώρα Κοτσώνη για όσα ενδιαφέροντα στοιχεία μοιράστηκαν μαζί μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ορδουμποζάνη Θεόδωρο, που σε κάθε στάση του περιπάτου είχε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστεί μαζί μας.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκπρόσωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Καΐσα, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που μας τίμησε με την παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της δράσης.

Ευχαριστούμε για την παρουσία της, την επίτιμη πρόξενο Γαλλίας στην πόλης μας κ. Μαρίνα Δουλάμη, που βρίσκεται πάντα κοντά στις δράσεις του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας.

Εκ μέρους των διοργανωτών στην έναρξη και στη λήξη αντίστοιχα μίλησαν και μοιράστηκαν ιστορικά στοιχεία η κ. Παπαδοπούλου Φανή και η κ. Κάλτσου Κατερίνα, καθώς και απόψεις και μνήμες μοιράστηκαν ο κ. Πετρίδης Κώστας και η κ.Τσαταλμπασίδου Μαρίνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους υποστήριξαν με την παρουσία τους αλλά και εξ αποστάσεως τον Ιστορικό μας Περίπατο. Η θετικής σας ενέργεια και η υποστήριξή σας είναι πολύτιμες!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.