Αγιασμος και προβα των χορευτικων τμηματων για το Συλλογο Ηπειρωτων Ροδοπης

Πρόταση του Συλλόγου να δοθεί το όνομα της ευεργέτιδας Βασιλικής Σκουτέρη σε δρόμο της Κομοτηνής

Με αγιασμό, αλλά και την πρώτη πρόβα των χορευτικών τους τμημάτων στην αυλή του αρχοντικού Σκουτέρη, άνοιξαν την πολιτιστική τους χρονιά τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, με ευχές για μια δημιουργική χρονιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τζαμπάζης ξεκινούν τη νέα τους χορευτική χρονιά στο χώρο του αρχοντικού Σκουτέρη, που αποτελεί δωρεά της ευεργέτιδας Βασιλικής Σκουτέρη. Πρόσφατα άλλωστε εξέλεξαν νέο ΔΣ, που αποτελεί ένα συνδυασμό παλιού και νέου αίματος, που ελπίζουν πως θα φέρει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Βάση τους και στο νέο έτος θα είναι το αρχοντικό Σκουτέρη, το οποίο θα ζητήσουν από την επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι αυτή, να το συντηρήσει και να είναι ανοιχτό και λειτουργικό, ώστε να το επισκέπτονται σχολεία και τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν και εκδηλώσεις στο χώρο, από βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και διάφορες άλλες εκδηλώσεις ενώ θα καταθέσουν αίτημα προς την επόμενη Δημοτική αρχή να δοθεί το όνομα της Βασιλικής Σκουτέρη σε δρόμο της πόλης, για να μείνει ζωντανή η μνήμη της και να αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους πολίτες.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και χοροδιδάσκαλος κ. Αργύρης Μπίστας τόνισε πως ξεκινούν την πρώτη τους πρόβα από ένα σημείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ηπειρώτες της περιοχής μας.

Ο Σύλλογος προγραμματίζει δράσεις όλη τη χρονιά, παρουσιάζοντας διάφορες παραστάσεις και δίνοντας το παρών σε Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, όπως έκανε και πέρυσι.

Ειδική αναφορά έκανε στην παρουσία τους σε Φεστιβάλ στην Άνδρο, στο οποίο παρουσίασαν πέρα από τα χορευτικά και τοπικά προϊόντα και αξιοθέατα της πόλης. «Σημαντικό είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ηπειρώτες και μη στο χορευτικό τμήμα ώστε να να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα» κατέληξε ο κ. Μπίστας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.