Αφιερωμενη στη «Σερραικη Χρονογραφια» του Παπασυναδινου η δευτερη εκπομπη για το 1821

Την Κυριακή 18 Απριλίου στις 11.00 η μετάδοσή της από το Ράδιο Παρατηρητής 94 fm

Στη «Σερραϊκή Χρονογραφία» του Παπασυναδινού επικεντρώνεται η δεύτερη εκπομπή του αφιερωματικού κύκλου εκπομπών στο 1821 που διοργανώνουν το Τµήµα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και ο Παρατηρητής της Θράκης.

Η εκπομπή θα εξετάσει ζητήµατα περί Σουλτάνων, παιδοµαζώµατος και εξισλαµισµών και θα µεταδοθεί από  τις συχνότητες (ερτζιανές και διαδικτυακές) του Ράδιο Παρατηρητής την Κυριακή 18 Απριλίου στις 11:00.

Θα συνοµιλήσουν και θα αναγνώσουν αποσπάσµατα οι:

—Μαρία Τζιάτζη, Καθηγήτρια, Πρόεδρος ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Βασιλική Κοντογιάννη, Οµότιµη καθηγήτρια ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, Οµότιµος καθηγητής ΤΙΕ/ΔΠΘ

—Θεόπη Πολυζωίδου, Υποψήφια διδάκτωρ ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Αλέξανδρος Στυλιανίδης, Υποψήφιος διδάκτωρ ΤΕΦ/ΔΠΘ

Να θυμίσουμε πως το «Αφιέρωµα στο 1821: Μαρτυρίες αυτοβιογραφικών κειµένων» αποτελεί μια σειρά ωριαίων ραδιοφωνικών εκποµπών και podcasts στο Ράδιο Παρατηρητής 94 fm που συνδιοργανώνουν Το Τµήµα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και ο Παρατηρητής της Θράκης με ορίζοντα μετάδοσης από την Άνοιξη του 2021 µέχρι και το Καλοκαίρι του 2022.

Οι εκποµπές απευθύνονται στο ευρύ κοινό, δηµιουργούνται από οµάδα φιλολόγων και θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγµατα της νεοελληνικής γραµµατείας. Επιχειρούν να φωτίσουν µια µακρά περίοδο της ιστορικής διαδροµής του νεότερου ελληνισµού, µε την εστίαση του φακού να πέφτει, πριν απ’ όλα, στα βιώµατα.

Μάθετε περισσότερα για τον κύκλο εκπομπών εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.