Αφιερωμα στον Ισπανικο Κινηματογραφο απο την Κινηματογραφικη Λεσχη της Πολιτιστικης

Τις εναπομείνασες Κυριακές του Οκτώβρη

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζουν στα πλαίσια αφιερώματος στον Ισπανικό Κινηματογράφο τρεις ταινίες του σύγχρονου αλλά και παλαιότερου κινηματογράφου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ταινίες «Η πληγή» που θα προβληθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, «Οι πεθαμένοι βιάζονται» που θα προβληθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και «Ο Νότος» που θα προβληθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. 

Η υπόθεση της ταινίας

«Η Πληγή»
Η 28χρονη Άννα αισθάνεται χρήσιμη και ικανοποιημένη με τη δουλειά της, όπου βοηθάει άλλους ανθρώπους. Αλλά πέρα από το εργασιακό της ωράριο έχει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της με τους άλλους. Είναι κοινωνικά απότομη, ακόμα κι επιθετική, με τους πιο κοντινούς κι αγαπημένους της. Δεν μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά της, που την κάνουν να υποφέρει, να ταράζεται και να νιώθει ενοχές. Κατά βάθος, το μόνο που θέλει είναι να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και τους άλλους, να είναι ευτυχισμένη. Σιγά-σιγά γίνεται όλο και πιο αυτοκαταστροφική, μέχρι που αυτοτραυματίζεται και νιώθει όλο και πιο απομονωμένη. Η Άννα πάσχει απ’ αυτό που οι ψυχίατροι ονομάζουν οριακή διαταραχή προσωπικότητας ή συμπεριφορά borderline, Αλλά εκείνη δεν το ξέρει.
 
Η ταινία έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ στην Ισπανία, στη Γαλλία και στο Μεξικό. Είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών. 

Μεταφέρεται η εκδήλωση του Πελίτι στην Πολιτιστική 

Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί αναφορικά με το πρόγραμμα Οκτωβρίου της Πολιτιστικής Κίνησης ότι η εκδήλωση της ομάδας του Πελίτι που ήταν για της 16 Οκτωβρίου μεταφέρεται για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 20.00.
 
Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Όλες οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, Κομοτηνή) με ώρα έναρξης 20.30.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.