Κυκλοφορει η «Αυθαιρεση» του Βασιλη Φλωρου

Σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από 23 Δεκεμβρίου

Η Aganda Music Productions συστήνει την νέα δισκογραφική εργασία του τραγουδοποιού Βασίλη Φλώρου με τον τίτλο «ΑΥΘΑΙΡΕΣΗ».

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό σημείωμα «Στο δημιουργικό σύμπαν της Aυθαίρεση, επιχειρείται η αποδόμηση του πλουραλιστικού στοιχείου που χαρακτηρίζει τις παραδοσιακότροπες φόρμες, γνώρισμα του έως τώρα έργου του δημιουργού ( Στις όχθες της αυγής ℗2010, Legend – EGE |  Αλμαγέστη ενός χαμάλη, ℗2015 Chromodiastasi Ltd / MLK | ‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων, ℗2018 Aganda Music Productions ) και η συνομιλία του με το μινιμαλιστικό στοιχείο του ατμοσφαιρικού, κινηματογραφικού και ποιητικού  μουσικο-αισθητικού κόσμου. Την ίδια εκδοχή ακολουθεί, σε αντίστροφη παραλληλία, ο Λόγος, που αντιστοίχως αυτοαίρεται δομικά, αλλά και θεματολογικά, αφήνοντας χώρο ικανό στην αρχιτεκτονική της μουσικής και στην υπερρεαλιστική έλλογη έκφραση, εντός του πάντα κοινωνικά σκωπτικού και ιδεολογικού πλαισίου της γραφής του τραγουδοποιού. Τα επαναληπτικά μοτίβα των παραδοσιακών οργάνων (στεριανό λαούτο, τζουράς) συναντούν τα υγρά κλειδοκύμβαλα, μουσικοτροπούν κοινώς με τα συναισθηματικά συχνοτικά ηχοτοπία του μινιμαλιστή μουσικού και ενορχηστρωτή Γιώργου Κελεσίδη, το αισθαντικό δοξάρι της τσελίστα Πέλλας Παπαβασιλείου, το ιδιαίτερο φωνητικό ιδίωμα της Μαρίας Ευλαβή και  την νεοσυμβολική εικαστική αποτύπωση του ζωγράφου Λάκη Μουρατίδη, εντάσσοντας τον ακροατή σε ένα ιδιότυπο ποιητικό Ambient Folk περιβάλλον.  
 

Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η,
το φέρον μέσο, 
από τη δημιουργική αυθαιρεσία
στην Ιθάκη της αφαίρεσης,
μέσω της αυτοαίρεσης.
β.φ.».

Πρώτη ακρόαση στο youtube

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα γίνει η Πρώτη Ακρόαση του Album ζωντανά στο Επίσημο YouTube κανάλι της Aganda Music Productions,  ενώ από τις 23 Δεκεμβρίου 2022 το album θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες ( Spotify, iTunes, YouTube Music, Amazon Music, Deezer, TIDAL, KKBOX κλπ.  ), ενώ σύντομα αναμένεται και η κυκλοφορία του σε φυσικό – υλικό φορέα (CD).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.