6ο Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο

Από 4 έως 8 Ιουλίου στην αυλή της Αναπτυξιακής

Για έκτη συνεχή χρονιά φέτος, ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κομοτηνής Alma Libre, διοργανώνει το φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο» για την ενίσχυση του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, του ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής. Οι θερινές προβολές με τίτλο θα γίνουν στις 04-08 Ιουλίου 2016, στον Θερινό Κινηματογράφο Κομοτηνής (αυλή Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., Ν. Πλαστήρα 6), στις 21.30μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης, όπου ο καθένας μπορεί να δώσει ότι επιθυμεί για να στηρίξει την κατασκευή και υλοποίηση της Ειδικής Μονάδας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Α.με.Α. νοητικής υστέρησης.
 
Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος θα προσφέρονται αφεψήματα, προσφορά της Tuvunu Α.Ε.  

Το πρόγραμμα 

Τo πρόγραμμα προβολών αναλυτικά περιλαμβάνει:
 
Δευτέρα 04 Ιουλίου:
Τα αγρίμια, Patricia Ferreira

 
Ο Άλεξ, ο Γκάμπι και η Όκι, τρεις έφηβοι που ζουν σε μια μεγαλούπολη, είναι τελείως άγνωστοι για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, αλλά και για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Η συναισθηματική τους απομόνωση φτάνει στα όριά της και έχει απρόσμενες και τρομερές συνέπειες που θα συνταράξουν την κοινωνία. Στα καταλανικά και στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
 
Τρίτη 05 Ιουλίου:
Μαύρα διαμάντια, Miguel Alcantud

 
Ήρθαν στην Ισπανία από την Αφρική σε ηλικία 15 ετών, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν αστέρες του ποδοσφαίρου. Οι παιδικοί φίλοι Αμαντού και Μούσα επιλέγονται στο Μαλί από κυνηγούς ταλέντων, οι οποίοι τους φέρνουν στη Μαδρίτη για να θριαμβεύσουν. Ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στη Βόρεια Ευρώπη, τους φέρνει αντιμέτωπους με τον σκοτεινό κόσμο του βασιλιά των σπορ, μιας επιχείρησης που θα πάψει να τους φέρεται όπως σε παιδιά και θα τους αντιμετωπίσει ως «μαύρα διαμάντια». Κέρδισε το Βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ της Μάλαγα το 2013. Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 12 ετών.
 
Τετάρτη 06 Ιουλίου:
Στοκχόλμη, Rodrigo Sorogoyen

 
Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ, βλέπεις μια κοπέλα και την ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Της το λες αλλά δεν σου δίνει σημασία. Επιμένεις και καταφέρνεις να περάσεις τη νύχτα μαζί της. Την πείθεις και καταλήγετε στο κρεββάτι. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι η κοπέλα που φαινόταν; Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ, είσαι κουρασμένη κι έρχεται ο τυπικός πέφτουλας που λέει ότι σ’ ερωτεύτηκε. Του λες να φύγει, αλλά επιμένει. Διαπιστώνεις ότι δεν είναι ο τυπικός πέφτουλας, είναι χαριτωμένος, γοητευτικός κι επιπλέον ερωτευμένος. Σ’ αρέσει και αφήνεσαι να περάσεις τη νύχτα μαζί του. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι ο νεαρός που φαινόταν; Η ταινία έχει κερδίσει βραβεία Γκόγια και Φερόθ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγα. Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.
 
Πέμπτη 07 Ιουλίου:
Διδακτορική διατριβή, Alejandro Amenbar

 
Η Άνχελα ετοιμάζει την διδακτορική της διατριβή με θέμα την οπτικοακουστική βία και ο υπεύθυνος της εργασίας της βρίσκεται νεκρός μια μέρα αφού ανακάλυψε τυχαία μια ταινία. Όταν η Άνχελα και ο συμφοιτητής της ο Τσέμα βλέπουν την ταινία, ανακαλύπτουν ότι σ’ αυτήν βασανίζεται και δολοφονείται μια κοπέλα. Η ταινία κέρδισε επτά Βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων τα καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και καλύτερου ηθοποιού-αποκάλυψη (Fele Martnez).
 
Παρασκευή 08 Ιουλίου:
Άνθρωποι στον χώρο, Juan Cabestany

 
Ένα καλειδοσκοπικό διήγημα που διατρέχει με φαινομενικά τυχαίο τρόπο την κωμωδία, το δράμα, την κοινωνική ιστορία, τον τρόμο και τον σουρρεαλισμό με έναν κοινό παρονομαστή: την απεριόριστη ποιητικότητα την ανθρώπινης φύσης μπροστά στις επιθέσεις του παράξενου και του χαοτικού. Μια φιλόδοξη ταινία, που περιλαμβάνει πάνω από είκοσι σύντομες σκηνές, διαφορετικών θεμάτων και ύφους. Δεν υπάρχει κοινό στοιχείο, αντιθέτως. Η αυθαιρεσία είναι αυτή που δίνει την εντύπωση της ενότητας στην αφήγηση. Κατάλληλη για όλους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.