19 Απριλιου ημερα Φιλελληνισμου και Διεθνους Αλληλεγγυης

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου φιλέλληνα η ελληνική πολιτεία θέσπισε με το ΠΔ 130/2008 την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Έτσι κάθε χρόνο τελούνται στις 19 Απριλίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ανά την Ελλάδα. Για την περιφέρεια ΑΜ-Θ οι εκδηλώσεις θα τελεστούν μόνο στην έδρα της Περιφέρειας και το πρόγραμμα τους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια, περιλαμβάνει:

 

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 19ης Απριλίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2015.

 

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας.

 

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.

 

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

 

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

 

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.