10.000 κοσμος εδωσαν το παρων στο Φεστιβαλ Φαναριου

Ν. Λιβεριάδου: «Επετεύχθη ο στόχος τόσο της επισκεψιμότητας στον οικισμό όσο και της ψυχαγωγίας του κόσμου»

Π. Καραβέτης:  «Τα καταστήματα δούλεψαν, τα ξενοδοχεία γέμισαν, ο κόσμος ήρθε και εκτός του Φεστιβάλ»

Περισσότεροι των 10.000 πολιτών, Ροδοπιτών και μη, βρέθηκαν το πρώτο τριήμερο του Ιουλίου στον οικισμό του Φαναρίου, όπου μετά από δύο χρόνια απουσίας έλαβε χώρα το Φεστιβάλ Φαναρίου.

Η Πάολα, ο Αναστάσιος Ράμμος, η Άννα Βίσση, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Bloody Hawk, ανέβηκαν στην σκηνή του Φεστιβάλ αποτελώντας την κύρια αφορμή των επισκεπτών να βρεθούν στο Φανάρι, όχι όμως και την μοναδική καθώς η πλειοψηφία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και συνδύασε τις συναυλίες των δημοφιλών καλλιτεχνών με ολοήμερη παραμονή στον οικισμό, συνδυάζοντας ψυχαγωγία, μπάνιο και φαγητό, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που παρέμειναν στον οικισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

«Ήρθαν και έφυγαν όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι» εξήγησε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, κάνοντας τον απολογισμό του τριημέρου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Δευτέρας τονίζοντας πως ο διττός στόχος της διοργάνωσης, ήτοι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας και η ψυχαγωγία του κοινού επετεύχθη.

«Το ζητούμενο ήταν να έρθει ο κόσμος να διασκεδάσει, να μείνει στο Φανάρι και οι ντόπιοι επαγγελματίες να εργαστούν, γεγονός που σύμφωνα και με τα όσα έχουμε εισπράξει μέχρι στιγμής, επετεύχθη» εξήγησε η ίδια, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα.

«Είδαμε ανθρώπους που νοίκιασαν δωμάτια για όλο το τριήμερο, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια γεμάτα, το κάμπινγκ επίσης, ενώ δούλεψαν και τα καταστήματα» εξήγησε η ίδια, τονίζοντας πως «αυτό επιδιώξαμε και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ώστε να γίνε η περιοχή μας γνωστή και να αναδειχθεί τουριστικά, προσφέροντας και κάτι άλλο πέρα από φαγητό και θάλασσα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε και αυτό είναι το ευχάριστο».

Επισκέπτες όλων των ηλικιών

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι παρόντες ήταν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένοι, που στήριξαν την διοργάνωση, για να εξηγήσει ωστόσο πως καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου το Φανάρι επισκέφθηκε και κόσμος που δεν παρακολούθησε το Φεστιβάλ, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό, τις οργανωμένες παραλίες και το καλό φαγητό.

Όπως και η κ.Λιβεριάδου, έτσι και ο κ. Καραβέτης εξήγησαν πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ενώ αντιμετωπίστηκε και το μεγάλο ζήτημα των κουνουπιών, καθώς τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και τις ημέρες του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τόσο αεροψεκασμοί όσο και επίγειοι ψεκασμοί, ενώ βοήθησε και το ελαφρύ αεράκι που έπνεε.

«Όλα ήταν τακτοποιημένα και περιποιημένα» πρόσθεσε η κ. Λιβεριάδου τονίζοντας πως το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου εργάζονταν πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έτοιμα. «Δεν έλειψε τίποτα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας και την παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών που για πολλοστή φορά ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης παρεμβαίνοντας όπου κρίθηκε απαραίτητο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πυρκαγιάς που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου σε χωράφι στην είσοδο του οικισμού και η οποία κατασβέστηκε με την συνδρομή των εθελοντών Σαμαρειτών αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Η κ.Λιβεριάδου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέδραμαν για την επιτυχή υλοποίηση του Φεστιβάλ αλλά και στον κόσμο που το στήριξε με την παρουσία του, ευχαριστώ τα οποίο προσυπέγραψε και ο κ. Καραβέτης ο οποίος πρόσθεσε τόσο τον Δήμο Κομοτηνής όσο και την ΔΚΕΠΠΑΚ τόσο για το Φεστιβάλ όσο και για την συνέχεια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» που ξεκινούν στα τέλη της εβδομάδας στην παραλία Φαναρίου, Μέσης και Μολυβωτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.