Ζωγραφος Κοκκιδης: «Απο την συμμετοχη μου στα κοινα δεν εχω να παρω παρα μονο να δωσω»

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΥΝΑΤΑ» μιλά για την απόφασή του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, το παρόν αλλά και το μέλλον του Δήμου Κομοτηνής

Στο πλευρό του Αντώνη Γραβάνη ως μέλος της παράταξης «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ» διεκδικώντας την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής κατέρχεται στην «μάχη» των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ο συμπολίτης μας κ.Ζωγράφος Κοκκίδης.

Με καταγωγή από τους οικισμούς των Υφαντών και της Σάλπης (μητέρα το γένος Εμμανουήλ) και έχοντας ήδη διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ως προς την επαγγελματική του σταδιοδρομία, καθώς επί χρόνια και μετά την μάχιμη δικηγορία(πραγματοποίηση Δικηγορικής άσκησης στον αείμνηστο Αθανάσιο Καμαράκη), διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κομοτηνής, ο κ.Κοκκίδης επιδιώκει την εκλογή του ώστε να αναλάβει όπως εξηγεί «μέρος της ευθύνης» που πρωτίστως ως πολίτης του αναλογεί για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Κομοτηνής.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει στη διοίκηση υπηρεσιών, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση στόχων που τίθενται, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο «εργαλείο» και στην εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής, και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

Άλλωστε ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος της λογικής σύμφωνα με την οποία ένας αυτοδιοικητικός οφείλει να δίνει λύσεις, από τα πιο απλά καθημερινά προβλήματα έως και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικών σχεδίων για τον Δήμο του μέλλοντος.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφασή του να θέσει εαυτόν στην διάθεση των συμπολιτών του ο κ.Κοκκίδης απαντά πως «από την συμμετοχή μου στα κοινά δεν ένα να πάρω παρά μόνο να δώσω» για να εξηγήσει πως «καλώς εχόντων των πραγμάτων σκοπεύω να βοηθήσω, με τις όποιες δυνάμεις μου, σε κοινωνικό επίπεδο στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης υπέρ των αδυνάτων και όσων χρειάζονται τη βοήθειά μας».

«Ο σωστός τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις»

Το μήνυμα του θα μπορούσε να συνοψιστεί στο «Ο σωστός τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις» που για τον ίδιο, όπως εξηγεί, είναι τρόπος ζωής. «Πρώτα πρέπει να δημιουργούμε, να υλοποιούμε πράξεις και μετά να τις ανακοινώνουμε» σημειώνει τονίζοντας πως για να γίνει αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων, ανεξαρτήτως παρατάξεων και ιδεολογικών καταβολών, ώστε «η περιοχή μας να κερδίσει τα αναγκαία πλέον στοιχήματα της ανάπτυξης, της προόδου και να ξαναβρεί τόσο το σύγχρονο όσο και το ανθρώπινο πρόσωπό της».

Κληθείς να σχολιάσει την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Κομοτηνής ο ίδιος προτάσσει τρεις βασικές προτεραιότητες, αρχής γενομένης από την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης από την δημοτική αρχή όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων και κονδυλίων σε έργα ουσίας, την αξιοποίηση του Δημοτικού Άλσους ώστε να  επανέλθει στην παλιά του αίγλη, καθώς και την δημιουργία νέων με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Ο τουρισμός μπορεί να καταστεί βασικός πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής

Άλλωστε όπως υποστηρίζει η Κομοτηνή και ο Δήμος γενικότερα έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες ωστόσο σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες, για να παραθέσει το παράδειγμα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης και ευημερίας του Δήμου, με την  ορθή εκμετάλλευση της γεωγραφικής της θέσης και των φυσικών ομορφιών της, της πολυπολιτισμικότητας, του ορεινού όγκου, της παραλιακής ζώνης, της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και της γαστρονομίας,

Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος μιας κοινωνικής πολιτικής που «δεν θα έχει χρώματα, κόμματα, πεποιθήσεις και ιδεολογίες». Μιας πολιτικής που θεωρεί ότι υπηρετεί και μπορεί να υπηρετήσει ο επικεφαλής της παράταξης κ.Αντώνης Γραβάνης, η εμπειρία του οποίου στην τοπική αυτοδιοίκησηκαι το τεχνοκρατικό του προφίλ «μπορεί να οδηγήσει την Κομοτηνή στην πολυπόθητη για όλους ευημερία».Δημιουργώντας μία δημοτική αρχή «η οποία αξιοποιεί όλα τα προγράμματα και τα κονδύλια που υπάρχουν, σε εποικοδομητικά έργα ουσίας με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Δημοτών, με διοικητική αναδιοργάνωση, επαναπροσδιορισμό των αναγκών και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών».

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επέλεξε να αποτελέσει μέλος μιας κοινής προσπάθειας ανθρώπων εξαιρετικών όπως τους χαρακτήρισε, σε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Ανάγκη να αλλάξει χέρια η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής

«Δεν είναι θέμα επιθυμίας του καθενός, αλλά ανάγκη να αλλάξει χέρια η διοίκηση του δήμου μας, μετά από 13 χρόνια αυταρχισμού, μετά από χρόνια επιβολή του “εγώ” αντί του “εμείς”, μετά από αδιανόητες καταστάσεις, αποφάσεις (αλλά και δημόσιες δηλώσεις) που έκαναν γνωστή την πόλη και τον δήμο μας για τους τελείως λανθασμένους λόγους» σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώνοντας σίγουρος για την πιστή εφαρμογή του προγράμματός της παράταξης την επόμενη πενταετία.

Ένα πρόγραμμα όπως αναφέρει «επιστημονικά καταρτισμένο, με ρεαλισμό, ευαισθησία και όραμα. Ένα πρόγραμμα για να φωτίσει τον δήμο μας».

Κλείνοντας ο ίδιος δηλώνει πως θα πορευτεί με σοβαρότητα, ευθυκρισία και πρωτίστως αγάπη για τον συμπολίτη με στόχο το κοινό καλό όλων.

«Δώστε μου την δυνατότητα ώστε μαζί να διαμορφώσουμε ένα αύριο που τα παιδιά μας θα είναι περήφανα να κληρονομήσουν» αναφέρει ο ίδιος στο μήνυμά του για να καταλήξει δηλώνοντας την βεβαιότητά του πως «η αλλαγή στον Δήμο Κομοτηνής έρχεται, Προσδοκώ την υποστήριξη σας, με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί θα είμαστε πιο δυνατοί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.