Σε αναμονη για την επανενταξη του Φραγματος Συμβολων η ΔΕΥΑΚ

Έχει λάβει διαβεβαιώσεις για ένταξη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ προχωρά και τις τελευταίες μελέτες για να γίνει και η δημοπράτηση

Έτοιμη για την επανένταξη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Φράγματος Συμβόλων είναι η ΔΕΥΑΚ, η οποία συνεχίζει και την εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών ώστε αυτό να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον Προέδρο της κ. Κίμωνα Λεχούδη.

Αφορμή για την ενημέρωση ήταν η ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» κ. Αντώνη Γραβάνη, που τόνισε πως πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας, μετά την απένταξη του οποίου η διοίκηση είχε δώσει διαβεβαιώσεις πως θα προχωρήσει σύντομα η ένταξη του σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Για αυτό και ζήτησε να μάθει σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία ένταξης και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αν υπάρχει ωριμότητα μελετών και τι χρειάζεται να γίνει ακόμα για το έργο, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και υλοποίησή του.

Απαντώντας ο κ. Λεχούδης τόνισε πως βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης ένταξης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί και πριν το φράγμα. Ήδη έχουν επικαιροποιηθεί όλες οι μελέτες, με μόνη αναμονή μία που αφορά την ποσότητα αργιλικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί από τον χώρο που παραχωρήθηκε από το ΓΕΣ.

Τόνισε πάντως πως δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την επανένταξη, μέχρι την δημοπράτηση όμως θα πρέπει να διευθετηθούν ζητήματα με την ΡΑΑΕΥ.

Όσο για το χρονιοδιάγραμμα, θεωρεί πως η ένταξη θα γίνει, μιας και μεσολαβεί το καλοκαίρι, μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου, ενώ η δημοπράτηση στα τέλη Νοεμβρίου.

Σημείωσε δε πως με τις τελευταίες διορθώσεις, το κόστος ανέρχεται σε λίγο πάνω από 30 εκ. ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.