Υγειονομικη, και οχι με προνομια, στηριξη των εμβολιασμων ζητα ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Στόχος πρέπει να είναι η νοοτροπία και η ενημέρωση των πολιτών από υγειονομικούς

Την άποψη πως δεν θα πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια για εμβολιασμό με τα προνόμια στους εμβολιασμένους, αλλά με καλύτερη ενημέρωση, εξέφρασαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Μάλιστα η Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου εξέφρασε την άποψη πως η επιφυλακτικότητα πολλών πολιτών να κάνουν το εμβόλιο οφείλεται στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Σημείωσε δε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να επιβληθεί.

Από την  πλευρά του ο Αναπληρωτής Συντονιστής κ. Οζγκιούρ Φερχάτ σημείωσε πως η όλη προσπάθεια εμβολιασμού αργοπόρησε για αν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, και αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο ανεμβολίαστος πληθυσμός άνω των 60, γιατί οι δομές υγείας αδυνατούν να ανταπεξέρθουν σε «κορυφώσεις» της πανδημίας.

Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί, τόνισε, είναι πως το 80% όσων πέθαναν ήταν εκτός ΜΕΘ, και πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες πως «αυτό είναι προς το καλό του γενικού πληθυσμού, και δεν είναι μόνο η ατομική ευθύνη που παρουσίαζε τόσους μήνες η κυβέρνηση».

«Πρέπει να πιάσουμε από την αρχή μερίδες του πληθυσμού για να είμαστε σαφείς ότι θα πετύχει αυτή η προσπάθεια, και τα ανταλλάγματα δεν μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση όσο δεν μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία γύρω από τον εμβολιασμό» ανέφερε.

Ο κόσμος, σημείωσε, έχει τρομάξει με τις αντικρουόμενες απόψεις, πρέπει να βγουν μπροστά οι υγειονομικοί, και να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και να κατατοπίσουν και να καθοδηγήσουν τον κόσμο ώστε να πάει καλά η εμβολιαστική προσπάθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.