Βουλη: Καταψηφιστηκε με 156 «κατα» η προταση δυσπιστιας

Χαμηλότεροι τόνοι τη δεύτερη ημέρα εντός της αίθουσας της Βουλής, «κόντρες» στο εντευκτήριο

Με 156 αρνητικές ψήφους απορρίφθηκε στη Βουλή απόψε, όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απουσίαζε από τη γαλάζια κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξαιτίας προβλήματος υγείας η κυρία Μαριέτα Γιαννάκου, ενώ την πρόταση υπερψήφισαν 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κατεγράφη και ένα «παρών» του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου.

Και ενώ τα πνεύματα εντός της αίθουσας ήταν πιο ήρεμα από το Σάββατο, η «δράση» μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας, όταν άγριο επεισόδιο έλαβε χώρα στο εντευκτήριο της Βουλής, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με αφορμή την υπόθεση Novartis, με βαριές εκφράσεις και απειλές για μηνύσεις.

Κατά την τελική του ομιλία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για αμήχανη και αδιέξοδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει «συνέχεια στον εκσυγχρονισμό του κράτους και πολιτική σταθερότητα».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για “κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία» εξαιτίας της αποτυχίας της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του προσωπικά στον πρωθυπουργό εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει «τελειώσει πολιτικά».

«Τη μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην αντιλαϊκή πολιτική και στο σάπιο σύστημα, το ΚΚΕ τη δίνει κάθε μέρα. Η μομφή του ΚΚΕ είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνολική του στάση», υπογράμμισε ο κ. Δημ. Κουτσούμπας.

«Είμαστε έτοιμοι για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης» έλεγε νωρίτερα το πρωί σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ο κ. Ν. Ανδρουλάκης.

«Είστε η κυβέρνηση των λαθών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, ενώ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως «Είτε κυβέρνηση είστε εσείς της ΝΔ, είτε άλλοι που θέλουν απλά να γίνουν Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, εμάς, στο ΜέΡΑ25 δεν μας ενδιαφέρει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.