Ν. Ανδρουλακης: Αυστοσχεδιασμο θυμιζε ο κρατικος μηχανισμος

«Η χώρα χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές. Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Χρειάζεται μια νέα σελίδα για τον τόπο με μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες», ανέφερε μεταξύ άλλων

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μια μισή συγγνώμη, σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν και αντιφάσκουν.

«Η χώρα χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές. Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Χρειάζεται μια νέα σελίδα για τον τόπο με μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος τόνισε ότι η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση καθώς ανέφερε ότι στη πρόσφατη κακοκαιρία φάνηκε η ανεπάρκεια της κυβέρνησης. «Το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε. Όπως πέρσι με τη Μήδεια και το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Λάθος που επαναλαμβάνεται παύει να είναι λάθος», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα υποστήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενω επεσήμανε πώς με την οικονομική της πολιτική εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ανισότητες εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη κοκορομαχία τους ενω τους κατηγόρησε επιδιώκουν να συνεχιστεί το δικομματικό παιχνίδι της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

«Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση μας δειχνουν ότι ο άξονας του πολιτικού σκηνικού σκηνικού που διαμορφώθηκε το 2012 μετατοπίζεται προς όφελος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική πρακτική και παλαικοκομματικό παιχνίδι τη χθεσινή απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην συνεδριάσει η Κ.Ο του κόμματος καθώς εξελίσσεται η συζήτηση στην Ολομέλεια με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα το πρωί. «Αυτές οι ενέργειες συσπειρώνουν το κόσμο της Δημοκρατικής παράταξης», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.