Βουλευτες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβερνηση της ΝΔ αφηνει χωρις ρευμα αγροτικες εκμεταλλευσεις»

Ζητούν άμεσα μέτρα από τους αρμόδιους υπουργούς

Το πολύ σοβαρό θέμα των διακοπών ρεύματος σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις μεσούσης της παραγωγικής διαδικασίας, την κρίσιμη αυτή για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας χρονιά, φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάμεσα τους ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, μετά από πρωτοβουλία που είχαν οι τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτης και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές «την ώρα που το κόστος παραγωγής για τον αγροτικό κόσμο είναι πρωτοφανές και δυσβάστακτο, από όλη την χώρα έρχονται καταγγελίες για διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και ΤΟΕΒ χωρίς να δίνονται επαρκείς επιλογές ρύθμισης της οφειλής! Δεν φτάνει που τα εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης είναι παντελώς ανεπαρκή για τη ουσιαστική στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων, η κυβέρνηση της ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να επιτρέπει τις αθρόες διακοπές ρεύματος στους γεωργούς και κτηνοτρόφους αλλά και στους ΤΟΕΒ. Και όλα αυτά την ώρα που η  επιστιστική κρίση είναι προ των πυλών και γιγαντώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες και για την χώρα μας λόγω του πολέμου».

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να μην γίνονται διακοπές ρεύματος σε αγροτικά τιμολόγια καθώς και ΤΟΕΒ, να άρουν τυχόν εμπόδια για την επανασύνδεση των αγροτικών παροχών και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα ώστε  να στηρίξουν ουσιαστικά τους Έλληνες αγρότες την κρίσιμη αυτή καλλιεργητική περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.