Βουλα Ελευθεριαδου, πολιτευτης ΝΔ: «Υπαρχουν πολλοι που μπορουν να στηριξουν τη ΝΔ στο νομο μας σε καθε επιπεδο και σε καθε εκφραση της ζωης των Κομοτηναιων »

«Πάνω στο δίλημμα χριστιανός - μουσουλμάνος χτίστηκαν και πολλές καριέρες» - «Με την επιλογή του προέδρου θα δηλώσουμε αν η παράταξη θα κινηθεί προς το κέντρο ή προς τα δεξιά» -«Αν υπήρχε αυτογνωσία πολλές υποψηφιότητες θα έβγαιναν εκτός»

Το μέλλον της ΝΔ είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται κατά κόρον στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια και στα καφενεία, ενόψει μάλιστα και της εκλογής του νέου προέδρου της, μια εκλογή που ως λέγεται θα σηματοδοτεί τη χάραξη μιας νέας πορείας για την πολιτική του κόμματος. Η ΝΔ, ωστόσο, εκτός από το πανελλήνιο, αποτελεί εδώ και αρκετές μέρες θέμα έντονης συζήτησης και προβληματισμού και εντός των συνόρων του νομού Ροδόπης, μετά τη μη εκλογή νεοδημοκράτη Ροδοπίτη στο κοινοβούλιο.
 
Προσκεκλημένη της Τζένης Κατσαρή- Βαφειάδη στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm ήταν η κ. Βούλα Ελευθεριάδου, πρώην υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ και χρόνια στέλεχος της τοπικής οργάνωσης, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν την παράταξη της ΝΔ, και στο εγγύς μέλλον  αναμένεται να την απασχολήσουν περισσότερο, καθώς και σε όσα απασχολούν τους ροδοπίτες νεοδημοκράτες μετά τη μη εκπροσώπηση του Κόμματός τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, γεγονός το οποίο η κ.Ελευθεριάδου αντιμετωπίζει ως ζήτημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης θεωρώντας ότι «πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να είμαστε δίπλα στον κόσμο για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι και ικανοί να χειριστούμε τις ημέρες που θα έρθουν», χωρίς να αποποιείται κόπο και μόχθο.
 
Βούλα Ελευθεριάδου όμως, περί υποψηφίων προέδρων, «νέων» και «παλαιών» πολιτικών, οικογενειοκρατίας, πολιτικής μακροημέρευσης -η ίδια απαρνείται την έννοια της πριβέ πολιτικής και την πολιτική ως  «κλειστό επάγγελμα»,- διατυπώνει δε  την ευχή οι τρεις βουλευτές της περιοχής να καταφέρουν να παράξουν έργο γιατί, όπως λέει,  «αν παράξουν καλό έργο αυτοί οι τρεις, αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο για όλους», αρνούμενη ότι οποιοσδήποτε είτε εκλεγεί είτε δεν εκλεγεί βουλευτής, όταν το θέλει δεν μπορεί να βοηθήσει την περιοχή του και την παράταξή του.  «Δεν είναι ανάγκη να κατέχεις την έδρα για να κάνεις μια δουλειά» μας λέει.
 
Ας την «ακούσουμε» όμως…
 

«Τόσα χρόνια ήταν όλα καλά αλλά τώρα στα δύσκολα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις»

ΠτΘ: Έχετε δηλώσει από νωρίς ότι θα θέλατε το μετασχηματισμό της ΝΔ σε ένα ευρωπαϊκό κόμμα αρχών. Κάποιοι λένε όμως ότι δεν είναι καιρός να κάνει κάτι τέτοιο η ΝΔ γιατί αυτό που ψάχνει τώρα είναι να βάλει ένα καινούριο πρόσωπο επικεφαλής κι όχι να συζητήσει τα ιδεολογικά της. Συμφωνείτε με αυτό;

Β.Ε: Σε καμία περίπτωση. Τα πρόσωπα προφανώς και κάνουνε το δικό τους έργο το καθένα κι έχουν δική τους πορεία και τις δυνατότητες, αλλά θα πρέπει να έχουμε και μια βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε αυτή την παράταξη. Πρέπει η κάθε παράταξη να γνωρίζει όχι μόνο ποια θα είναι η ιδεολογική και οικονομική της πλατφόρμα αλλά και πώς μπορούν αυτά να εφαρμοστούν στην Ελλάδα του σήμερα.  Τόσα χρόνια καλά ήταν όλα αλλά τώρα στα δύσκολα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Αν ο ελληνικός λαός δεν λάβει απαντήσεις από οποιοδήποτε κόμμα, όχι μόνο από τη ΝΔ, δεν πρόκειται να αποκτήσει εμπιστοσύνη σε κανέναν από δω και πέρα. Άρα, λοιπόν, οφείλει το πολιτικό σύστημα να δώσει λύσεις στα προβλήματά του. Με το μνημόνιο; Ναι. Το μνημόνιο, όμως δεν είναι το άπαν. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε διεξόδους αρκεί να έχουμε τη θέληση να το πράξουμε.

«Το όνομα κάποιου δεν είναι ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα. Δεν έχουμε οικογενειοκρατία μόνο με την έννοια του ονόματος, αλλά με τη γενικότερη έννοια του κατεστημένου»

ΠτΘ: Συζητείται έντονα ότι η ΝΔ, λόγω ορισμένων προσώπων αλλά και της οικογενειοκρατίας, «τσαλάκωσε» το προφίλ της. Θεωρείτε ότι έχει ισχύ αυτή η άποψη;

Β.Ε: Το όνομα κάποιου δεν είναι ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα. Δεν έχουμε οικογενειοκρατία μόνο με την έννοια του ονόματος, αλλά με τη γενικότερη έννοια του κατεστημένου. Πολλές φορές αυτά ταυτίζονται βέβαια. Τη λέξη οικογενειοκρατία εγώ τη χρησιμοποιώ περισσότερο με την έννοια των συστημάτων, τα οποία δεν είναι συνήθως το «καλό» και συνήθως καταπνίγουν τις «καλές φωνές». Η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται ένα «κλειστό επάγγελμα». Αυτό το «πριβέ» εμένα δεν μου αρέσει.

«Το ποιος θα συμμετέχει στην πολιτική αυτό είναι καθαρά στο χέρι του ψηφοφόρου-τα πράγματα δεν αλλάζουν μόνο από τους “πάνω”»

ΠτΘ: Μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση τώρα μάλιστα που λέγεται ότι έχει «σαπίσει» το σύστημα της μεταπολίτευσης;

Β.Ε: Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι ότι αυτός είναι κυρίαρχος. Το αποτέλεσμα της γνώμης του είναι σεβαστό από όλους. Το ποιος θα συμμετέχει στην πολιτική αυτό είναι καθαρά στο χέρι του ψηφοφόρου. Τα πράγματα δεν αλλάζουν μόνο από τους «πάνω». Πολλές φορές αλλάζουν και από τα κάτω προς τα πάνω.
 
ΠτΘ: Βλέπουμε όμως το κοινοβούλιο να αποτελείται πολλές φορές από ανθρώπους που δεν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες, αλλά είναι απλώς προβεβλημένοι.

Β.Ε: Πολλές φορές η εικόνα της Βουλής μας λυπεί. Παλιά ο βουλευτής είχε μια αίγλη και αυτή την κέρδιζε. Είχε προσωπικότητα και αξία. Τώρα μέσα σε όλο το γενικό σύστημα έχει χαθεί αυτή η αίγλη. Οι πολιτικοί κάποτε ήταν άνθρωποι πάνω από το μέσο όρο, που ο κόσμος θεωρούσε ότι μπορούσαν να τους λύσουν τα προβλήματα. Ήταν αξιοσέβαστοι με ιστορία, γνώσεις και επίπεδο.
 
ΠτΘ: Μήπως τελικά ο πολίτης για να αποφασίσει πρέπει να πηγαίνει κόντρα και στα συστήματα εξουσίας; Γιατί δεν είναι μόνο η πολιτική, αλλά και η τηλεόραση, η προβολή και πολλά ακόμη…

Β.Ε: Η Βουλή είναι σαν την κοινωνία και έχει απ’ όλα. Δεν πρέπει όμως αυτοί οι άνθρωποι που περιγράψατε να μην είναι η πλειοψηφία, να μην είναι αυτοί που καθορίζουν το μέλλον μας; Προφανώς γνωρίζουμε πολύ καλά βέβαια ότι οι πολιτικοί, τα μέσα και η προβολή είναι μια σφαίρα. Αποτελούν τις όψεις του ίδιου νομίσματος.

«Πρέπει να υπάρχει κι ένα ανάχωμα, μια πολιτική έκφραση της δεξιάς πτέρυγας, έστω και μέσα στα όρια της ΝΔ»

ΠτΘ: Από άποψη ιδεολογίας η ΝΔ πού κινείται; Έχουμε δει μέσα στη ΝΔ και κάποια στοιχεία ακροδεξιάς. Κανένα όμως ευρωπαϊκό δεξιό κόμμα δεν έχει ακροδεξιά στοιχεία.

Β.Ε: Το θέμα της δεξιάς και της ακροδεξιάς με την παρουσία της Χρυσής Αυγής έχει πάρει άλλη διάσταση. Όταν λέμε πλέον για ακροδεξιά και φασισμό το μυαλό μας πάει κυρίως στη Χρυσή Αυγή. Από κει και πέρα πρέπει να υπάρχει κι ένα ανάχωμα, μια πολιτική έκφραση της δεξιάς πτέρυγας, έστω και μέσα στα όρια της ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να πιάνει από το κέντρο μέχρι το δεξί κομμάτι. Δε φοβάμαι να πω αυτές τις λέξεις. Για μένα το να είσαι δεξιός δεν είναι κάτι κακό. Σημαίνει ότι εκφράζεις σίγουρα μια λογική της ελεύθερης αγοράς αλλά κυρίως το πατροπαράδοτο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Ο δεξιός πλέον είναι ίσως ο πιο εθνικόφρων και ορθόδοξος. Δεν είναι πλέον τόσο οικονομικό το θέμα, γιατί αυτό έχει λυθεί, λόγω του ότι είμαστε στην Ευρώπη και στο μνημόνιο γνωρίζουμε πού θα κατευθυνθούμε.
 
ΠτΘ: Ενδεχομένως όμως και αυτός ο ορισμός να είναι επικίνδυνος. Πατριώτες ίσως είμαστε όλοι.

Β.Ε: Το έθεσα με την έννοια που εκφράζεται στην κοινή γνώμη. Δεν εννοώ ότι οι υπόλοιποι δεν είναι πατριώτες. Για μένα ο πατριωτισμός έχει χρησιμοποιηθεί για την άγρα ψήφων και στην περιοχή μας και γενικότερα. Προφανώς και όλοι οι Έλληνες είμαστε πατριώτες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει από τον οποιονδήποτε το δικαίωμα να αγαπά την πατρίδα του. Απλά πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μόνο η δική μας πατρίδα αλλά και οι άλλες.

«Έπρεπε να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση ούτως ώστε να καταλήξουμε σε δύο υποψηφιότητες για να υπάρξει συναίνεση και σύγκλιση»

ΠτΘ: Τι περιμένετε τελικά; Έχετε κάνει τα προγνωστικά σας για το πώς θα λήξει το θέμα του προέδρου της ΝΔ;

Β.Ε: Καθένας πρέπει να «μετρά τη σκιά του» και να αποφασίζει. Θα πρέπει να έχουμε αυτογνωσία. Θα πρέπει να βλέπουμε αν έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε ορισμένα πράγματα κι αν μπορούμε να αποδώσουμε στις θέσεις αυτές, τις οποίες θέλουμε να διεκδικήσουμε. Επομένως, πιστεύω πρώτον ότι αν υπήρχε αυτογνωσία πολλές υποψηφιότητες θα έβγαιναν εκτός.  Δεύτερον, θεωρώ ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση ούτως ώστε να καταλήξουμε σε δύο υποψηφιότητες για να υπάρξει συναίνεση και σύγκλιση.
 
ΠτΘ: Υπάρχει όμως και τάσεις απαξίωσης του συστήματος των διαδικασιών αυτών. Αυτό δεν απαξιώνει και τη γενικότερη έννοια της πολιτικής;

Β.Ε: Όταν ο Σαμαράς μετά την ήττα του δεν παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος είχε πει κάτι πολύ σημαντικό ότι «δεν είναι η ώρα να μπει η ΝΔ σε φάση εσωστρέφειας» και νομίζω ότι επιβεβαιώνεται τώρα σε αυτό τον τομέα. Δε θα γινόταν όλη την προηγούμενη περίοδο που συνέβαιναν αυτά στη χώρα να είχαμε και μια ΝΔ σε μια ευτράπελη κατάσταση. Σε μια τέτοια διαδικασία υπάρχουν πάντα αναταράξεις, αλλά πιστεύω θα βρεθεί η λύση και θα υπάρξει πρόεδρος. Για μένα είναι πολύ σημαντική κατάκτηση ότι αυτός εκλέγεται από το λαό.  Σε όλα τα κόμματα πρέπει να γίνεται έτσι. Με την επιλογή που θα γίνει θα δηλώσουμε αν η παράταξη θα κινηθεί περισσότερο προς το κέντρο ή προς τα δεξιά.

«Ο πρόεδρος πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει μπροστά. Έχουμε συνηθίσει με πολιτικούς που ούτε πίσω δεν μπορούν να δουν ούτως ώστε να κάνουν την εκτίμηση για το μέλλον»

ΠτΘ: Από τη Βόρεια Ελλάδα έχουμε την υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα, ενός νεαρού πολιτικού που ξάφνιασε πολλούς. Πώς τον κρίνετε εσείς;

Β.Ε: Τα όσα πιστεύω για την οικογενειοκρατία για μένα ισχύουν και για την ηλικία. Ότι κάποιος είναι νέος δεν σημαίνει ότι έχει νέες ιδέες και αντίστοιχα ότι είναι μεγαλύτερος δεν σημαίνει ότι έχει παλιακές ιδέες. Αν μου ζητηθεί  να περιγράψω τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, μέσα σε αυτά θα βάλω και την εμπειρία, την οποία η νεανικότητα δεν την έχει εκ των πραγμάτων. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει μπροστά. Για μένα δεν νοείται πολιτικός, ο οποίος δε βλέπει το επόμενο βήμα. Εμείς έχουμε συνηθίσει με πολιτικούς που ούτε πίσω δεν μπορούν να δουν ούτως ώστε να κάνουν την εκτίμηση για το μέλλον. Η ηλικία δεν είναι θέμα στην πολιτική. Ο Τζιτζικώστας είναι καλός πολιτικός αλλά έχει το αρνητικό ότι δεν είναι βουλευτής. Είναι πολύ δύσκολο ο πρόεδρος να μη συμμετέχει στις βουλευτικές διαδικασίες. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτό.

«Πρέπει να είμαστε παρόντες στα προβλήματα του κόσμου κι από κει θα βγει η εκπροσώπηση»

ΠτΘ: Τελικά δεν έχει εκπροσώπηση η ΝΔ στο νομό μας μετά τη μη εκλογή του Ευριπίδη Στυλιανίδη;

Β.Ε: Υπάρχουν πάρα πολλοί που μπορούν να στηρίξουν τη ΝΔ στο νομό μας σε κάθε επίπεδο και σε κάθε έκφραση της ζωής των Κομοτηναίων. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσουμε σαν κόμμα. Πρέπει να είμαστε παρόντες στα προβλήματα του κόσμου κι από κει θα βγει η εκπροσώπηση. Να εκπροσωπήσω κάποιον σημαίνει να γνωρίζω τα προβλήματά του, οι εκπρόσωποί μας να ζουν, να βιώνουν και να γνωρίζουν τα θέματα τα οποία απασχολούν τη Ροδόπη. Πρέπει να σε γνωρίζω, να σε μάθω και πρέπει να έχω να προτείνω συγκεκριμένες λύσεις όταν κατέβω στο κοινοβούλιο. Το πρόβλημα που έχουν οι πολιτικοί στις μέρες μας είναι ότι δεν έχουν επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις. Έχω πολλά χρόνια να δω προτάσεις σε κάθε επίπεδο.
 
ΠτΘ: Η Ροδόπη δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν έχει εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Β.Ε: Τυπικά ναι. Αλλά ουσιαστικά μπορούμε να έχουμε εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
 
ΠτΘ: Άρα οι μουσουλμάνοι βουλευτές μπορούν να εκπροσωπήσουν και τους χριστιανούς συμπολίτες ή δέχεστε κι εσείς τα ζητήματα που τίθενται περί θρησκείας;

Β.Ε: Δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπηθούμε μόνο από τους τρεις βουλευτές. Κάθε στοιχείο μπορεί να εκπροσωπηθεί και από τους υπολοίπους. Θεωρώ ότι και ο Στυλιανίδης μπορεί να εκπροσωπήσει το χριστιανικό στοιχείο. Δεν είναι ανάγκη να κατέχεις την έδρα για να κάνεις μια δουλειά. Για μένα βέβαια πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση του χριστιανικού στοιχείου. Αλλά παρά το σκηνικό που διαμορφώθηκε με τους τρεις μουσουλμάνους, η δημοκρατία σου προσφέρει κι άλλες διεξόδους και λύσεις να βγεις μπροστά και για άλλα ζητήματα. Έχουμε τρεις εκπροσώπους τυπικά στο ελληνικό κοινοβούλιο και όλοι κρίνονται πολιτικά. Αν παράξουν καλό έργο αυτοί οι τρεις, αυτό θα είναι  ακόμα καλύτερο για όλους.
 
ΠτΘ: Δεν θα είναι  απελευθερωτικό και για την περιοχή ώστε να βγούμε κάποια στιγμή από το δίλημμα χριστιανός- μουσουλμάνος, αφού η θρησκεία δεν είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής;

Β.Ε: Εννοείται, γιατί πάνω σε αυτό το δίλημμα χτίστηκαν και πολλές καριέρες.

«Πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να είμαστε δίπλα στον κόσμο για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι και ικανοί να χειριστούμε τις ημέρες που θα έρθουν»

ΠτΘ: Πώς θα δουλέψετε ώστε να μην πάψει να υφίσταται η ΝΔ Ροδόπης σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο;

Β.Ε: Πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να είμαστε δίπλα στον κόσμο για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι και ικανοί να χειριστούμε τις ημέρες που θα έρθουν. Έχουμε άτομα που μπορούν να βγουν μπροστά, να διεκδικήσουν πράγματα και να κάνουν ό, τι μπορούν μέσα στο περιβάλλον το οποίο θέτει η δημοκρατία.

«Το κάθε στέλεχος είναι και ο αποδέκτης και ο καθρέφτης του κόμματος»

ΠτΘ: Θα αρχίσετε να δραστηριοποιείστε πάλι, όπως προεκλογικά, για να καταστήσετε ορατή την παρουσία του κόμματος;

Β.Ε: Ναι και σαν ολότητα, αλλά και κάποιοι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους. Το κάθε στέλεχος είναι και ο αποδέκτης και ο καθρέφτης του κόμματος. Πόσο μάλλον ένας υποψήφιος βουλευτής που έχει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες απέναντι στον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο. Είμαστε εδώ κοντά στον κόσμο.

«Στην πορεία της ζωής μου δε φαντάστηκα ποτέ ότι το φύλο μου θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για κάποια πράγματα»

ΠτΘ: Πώς καταφέρνετε και παντρεύετε εσείς η ίδια και την επαγγελματική σας δραστηριότητα και την  ενεργή πολιτική παρουσία;

Β.Ε: Στην πορεία της ζωής μου δεν φαντάστηκα ποτέ ότι το φύλο μου θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για κάποια πράγματα. Δεν υπήρχε ποτέ αυτό στο μυαλό μου. Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, το σκέφτηκα ότι ο κόσμος πολλές φορές τις γυναίκες τις αντιμετωπίζει διαφορετικά. Ίσως θεωρεί ότι πρέπει να φτάνουν μέχρι ένα όριο και να μην πηγαίνουν παραπάνω. Δε μου το είπε κανείς αυτό, αλλά πιστεύω ότι πολλοί την ώρα που ψηφίζουν, λειτουργούν με αυτή τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Ο κόσμος βέβαια με εμπιστεύεται ως γιατρό και το επόμενο διάστημα αυτό που πρέπει να πετύχω είναι να με εμπιστευτούν και ως πολιτικό. Αυτό για να το πετύχει κανείς είναι θέμα καρδιάς και θέμα ψυχής. Όταν θες να είσαι παρών θα είσαι.

 «Όσο πιο σύντομη είναι η περίοδος του νεοδημοκρατικού «πένθους» τόσο καλύτερα για όλους μας»

ΠτΘ: Mένει λοιπόν να κατανοήσει ο τόπος τη δυναμική των γυναικών αλλά και  να φύγει, ο «νεοδημοκρατικός» κόσμος  από αυτή την «περίοδο πένθους» που βρίσκεται…

Β.Ε: Όσο πιο σύντομη είναι αυτή η περίοδος τόσο καλύτερα για όλους μας. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική κάποια στιγμή. Δεν πρέπει συνέχεια να κατηγορούμε τον εκλογικό νόμο και άλλες συγκυρίες. Πρέπει να δούμε αν υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να κάνουμε αλλά δεν τα κάναμε, ποια είναι αυτά και πώς θα τα κάνουμε από δω και πέρα. Νομίζω ότι απογοητεύσαμε τοπικά πολλές φορές τον κόσμο της ΝΔ και είναι καθαρά δική μας ευθύνη. Ο ψηφοφόρος βλέπει τα στελέχη που θέλουν μόνο να «βολέψουν» τις δικές τους οικογένειες.

«Ο καλύτερος ηγέτης είναι αυτός που διαλέγει τους καλούς συνεργάτες, όχι τους υποτακτικούς συνεργάτες»

 
ΠτΘ: Πάντως η ΝΔ στον τόπο έχει  ένα ισχυρό πολιτικό brand name. Η παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη έχει ταυτιστεί  με τη ΝΔ και τον τόπο….

Β.Ε: Ποτέ δεν πρέπει να είναι ο ένας. Πρέπει να είναι οι πολλοί για να καταφέρουμε πράγματα. Πρέπει να έχουμε συνισταμένη και κοινή λογική. Κανένας βέβαια δεν αμφισβητεί την παρουσία και την προσωπικότητα του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το στοίχημα είναι να φέρουμε τον κόσμο της ΝΔ πίσω και μπορούμε. Ο καλύτερος ηγέτης είναι αυτός που διαλέγει τους καλούς συνεργάτες, όχι τους υποτακτικούς συνεργάτες. Όσο πιο δραστήριο κόσμο θα φέρουμε ως συνεργάτες τόσο το καλύτερο για εμάς. Αν συνεχίσουμε με την ίδια λογική, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο.
 
ΠτΘ: Η πραγματικότητα είναι συντριπτική για την Ελλάδα. Σε όλους τους τομείς έχουμε ανθρώπους που μακροημερεύουν και γίνονται ένα είδος θεσμού.

Β.Ε: Γι’ αυτό το λόγο στην Αμερική έχουν ορισμένη θητεία. Για να μη γίνεται κάτι κατεστημένο.

«Εγώ έχω την αίσθηση ως κάτοικος της περιοχής ότι βρισκόμαστε σε κάποιο “έλος” όπου τίποτε δεν κινείται. Γι’ αυτό χαιρέτησα με μεγάλη χαρά τη Λευκή Νύχτα»

ΠτΘ: Ολοκληρώνοντας τοπικά, η Λευκή Νύχτα στην οποία ήσασταν παρούσα πώς σας φάνηκε;

Β.Ε: Εγώ έχω την αίσθηση ως κάτοικος της περιοχής ότι βρισκόμαστε σε κάποιο «έλος» όπου τίποτε δεν κινείται. Δεν υπάρχει έμπνευση και όραμα, όπως δεν υπάρχει και για ολόκληρη την Ελλάδα. Κανείς δεν έκατσε μέχρι τώρα να κάνει ένα πλάνο με τα εργαλεία της περιοχής. Τα οφέλη που θα προέκυπταν από αυτό θα ήταν πολλαπλά. Στηρίξαμε το πανεπιστήμιο αλλά η περιοχή δεν μπορεί να σωθεί από αυτό. Γι’ αυτό χαιρέτησα με μεγάλη χαρά τη «Λευκή Νύχτα». Ήταν κάτι που μας ταρακούνησε και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες. Οι γειτονικές μας πόλεις έχουν τις διοργανώσεις τους και κινητοποιούν τον κόσμο. Είμαστε οι μόνοι που δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Θα πρέπει να επιλέγουμε άτομα που θα ξέρουν τη δουλειά που θα τους βάλουμε να κάνουν.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.