Βαριες κουβεντες για την ΔΕΥΑΚ

Επανήλθε στο θέμα η αντιπολίτευση, που κατηγορεί την διοίκηση για αλλεργία στην διαφάνεια

Για ακόμα μια φορά ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η αντιπαράθεση για το θέμα της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑΚ, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Γραβάνη να κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για απέχθεια και αλλεργία στη διαφάνεια.

Ο κ. Γραβάνης επανήλθε στο θέμα, ζητώντας να μάθει, από τον αντιπρόεδρο κ. Θέμη Τζενετίδη, μιας και ο πρόεδρος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ποια είναι τα χρέη προς τρίτους. Ειδικά για το θέμα των εργαζομένων ζήτησε να μάθει πόσοι από αυτούς είναι υποψήφιοι στο Δήμο Κομοτηνής.

«Όλο αυτό δείχνει μια κατάσταση που επιβεβαιώνει τους χειρότερους μας φόβους, ότι έχουν γίνει τα χειρότερα εκεί» σημείωσε, τονίζοντας πως για μήνες ζητούν αυτά τα στοιχεία αλλά χρησιμοποιούνται παρελκυστικές τακτικές για να μην συζητηθεί το θέμα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έκανε αναφορά δε στο θέμα των απευθείας αναθέσεων το οποίο είχε συζητηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας την αναφορά του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτου Τσακιρίδη σε 3 απευθείας αναθέσεις το 2020, ως καραμπινάτο ψέμα, και ότι ψευδώς αναφέρθηκε αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Δημάρχου κ. Γκαράνη για τα γενικότερα λεγόμενα του κ. Γραβάνη, που τόνισε πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις καταστάσεις και πως «είστε λίγος για να το κρίνετε».

Απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησε για πανικό της διοίκησης, και καταλόγισε σε αυτή απέχθεια και αλλεργία στη διαφάνεια, τόσο στο θέμα της ΔΕΥΑΚ, όπου ακολουθούνται παρελκυστικές τακτικές εδώ και μήνες, αλλά και γενικότερα όσο αφορά τον απολογισμό και την επαφή με την κοινωνία.

«Φτάσαμε μέχρι τις εκλογές χωρίς να δώσετε απαντήσεις. Τις ξέρουμε εμείς και θα τις μάθει και ο κόσμος» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.