Το μειονοτικο Γυμνασιο Λυκειο επισκεφτηκε ο Χ. Τσαβουσογλου

Επίσκεψη σε Ξάνθη και Κομοτηνή από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Τουρκίας - Αγόρασε όλα τα προϊόντα που πουλούσαν οι μαθητές του «Τζελάλ Μπαγιάρ» για την ενίσχυση της εκδρομής τους

Την Κομοτηνή και την Ξάνθη επισκέφτηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ο Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης της Τουρκίας κ. ΧακάνΤσαβούσογλου, ο οποίος συνοδεύτηκε στην επίσκεψή του από τον Υφ. Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.
 
Ο κ. Τσαβούσογλου είχε συναντήσεις στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και έφτασε με αεροπλάνο στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της ίδια ημέρας, όπου τον υποδέχτηκε ο κ. Αμανατίδης.
 
Στη συνέχεια είχε δείπνο στα Θάμνα, ενώ το πρωί της Παρασκευής μετά από πρωινό στο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας επισκέφτηκε τον ψευδομουφτή και την «τουρκική» νεολαία, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ», όπου μαζί με τον κ. Αμανατίδη, ο οποίος τον υποδέχτηκε σε αυτό.
 
Οι δύο άντρες μάλιστα είχαν στιχομυθία στα ελληνικά, με τον κ. Αμανατίδη να τονίζει την αξία της συνεργασίας και των καλών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο κ. Τσαβούσογλου τον ευχαρίστησέ για την υποδοχή του σημειώνοντας πως είναι μια ωραία ημέρα, που ζεσταίνει όλους.
 
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο bazaar που διοργάνωναν τα παιδιά για να χρηματοδοτήσουν την επταήμερη εκδρομή τους, ενώ είχε σύντομη συνάντηση και με στελέχη του σχολείου.
 
Να σημειώσουμε πως ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ενθουσιάστηκε με την προσπάθεια των παιδιών, ανακοινώνοντας πως αγοράζει όλα τα προϊόντα που έχουν διαθέσιμα στο bazaar για την εκδρομή τους. 

«Όλα τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο» 

Ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας στους συγκεντρωμένους ευχαρίστησε για την υποδοχή, σημειώνοντας πως περνά πολύ ωραία κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, ενώ χαρακτήρισε το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο το λίκνο της εκπαίδευσης της μειονότητας.
 

«Όταν μπήκα στο προαύλιο του σχολείου είχαέντονα αισθήματα. Όντως όλα τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο και πιστεύω ακράδαντα ότι ουδείς εκπαιδευτικός σκέφτεται το αντίθετο» σημείωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι είδε την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών, ευχαριστώντας όλους για την υποδοχή. 

Απαραίτητη η επένδυση στην παιδεία 

Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για δεύτερη φορά στο σχολείο, αν και πρώτη φορά σαν υπουργός, όχι μόνο λόγω του ενδιαφέροντος του για την εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος, αλλά γιατί συνολικά ως κυβέρνηση πιστεύουν πως οι χώρες που θέλουν να αναπτυχθούν πρέπει να δώσουν πρώτα από όλα βάση στην εκπαίδευση και στην παιδεία όλων.
 
Στο σχολείο αυτό παράγεται η γνώση, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτυχθούν και να προχωρήσουν, με το κράτος γενικότερα να δίνει έμφαση στην παιδεία μέσα από την αύξηση των πόρων για την παιδεία συνολικά, την κάλυψη των θέσεων των δασκάλων, μιας και όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν για να βγουν από την κρίση.
 

«Συνάντησα χαρούμενα πρόσωπα, μιλήσαμε με τα παιδιά και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία» κατέληξε.
 
Μετά το πέρας της τελετής ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας κ. Αχμέτ ΕμίνΑρίφ δώρισε στους δύο επισκέπτες από ένα πίνακα που απεικονίζει το παλιό κτίριο του μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου, ενώ ο κ. Τσαβούσογλου δώρισε στο σχολείο ένα παραδοσιακό πιάτο.
 
Ο κ. Τσαβούσογλου συνέχισε την επίσκεψή του στην Ξάνθη, ενώ πριν φύγει επισκέφτηκε και τον οικισμό Δειλινά στα Αρριανά, από όπου κατάγεται.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.